Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti fac marţi 22 de perchezţii în judeţele Argeş, Teleorman, Gorj, Ilfov şi în Bucureşti, inclusiv în 4 penitenciare, la membrii unei grupări care vindea substanţe psihoactive şi dopante. Din cele 5 persoane cercetate, trei sunt în detenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 23 iulie 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Argeş, Teleorman, Gorj, Ilfov şi municipiului Bucureşti, inclusiv în 4 unităţi de penitenciar, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuare, fără drept, de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în forma continuată,  alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, şi deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu”, anunţă marţi IFPR.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Conform anchetatorilor, 5 persoane cercetate, dintre care 3 aflate în detenţie în diferite penitenciare, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor importante sume de bani din comercializarea unor substanţe interzise. 
 
Astfel, acestea  ar fi procurat, de la alte persoane cercetate în cauză, inclusiv încarcerate, deţinut în vederea comercializării şi vândut diferite cantităţi de substanţe cu efecte psihoactive (ADB – 4en- PINACA,  ADB – Butinca), precum şi substanţe dopante (metandienonă şi oximetolonă) impregnate în coli de hârtie.  
 
Cu privire la una dintre persoanele cercetate se desfăşoară cercetări şi pentru deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.
 
 
Audierile se vor desfăşura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, al poliţiştilor de penitenciare din cadrul penitenciarelor Mioveni, Târgu Jiu, Rahova şi Jilava, precum şi al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.