Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, după ce i-ar fi cerut 500 de euro unei persoane cu promisiunea că va interveni la cadre medicale de la Institutul de Medicină Legală Iaşi pentru a-i elibera un nou certificat prin care să ateste că are nevoie de un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Unei alte persoane, el i-ar fi cerut 2.900 de euro, bani pe care i-a şi primit, pentru a influenţa aceleaşi cadre medicale să elibereze un raport cu o valoare a alcoolemiei mai mică decât cea rezultată iniţial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus arestarea preventivă a unui bărbat, reţinut pentru două fapte de trafic de influenţă.

”În data de 30.07.2024, inculpatul C.E., zis “G.” a pretins în mod direct, pentru sine, suma de 500 de euro de la martorul denunţător F.B., lăsând să se creadă că are influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi asupra cărora va interveni pentru a-i determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu constând în eliberarea unui supliment/nou certificat medico-legal care să ateste un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare faţă de numărul de 25-30 de zile, reţinut iniţial prin certificatul medico-legal emis de I.M.L. Iaşi”, arată procurorii.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

De asemenea, în toamna anului 2023, după un accident rutier, bărbatul a pretins în mod direct, pentru sine, şi a primit suma totală de 2.900 euro în 4 tranşe (o tranşă de 1.000 euro, o tranşă de 1000 euro, o tranşă de 700 euro şi o tranşă de 200 euro), de la martorul denunţător V.B.I. lăsând să se creadă că are influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi, asupra cărora va interveni pentru a le determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu constând în emiterea în mod fraudulos a unui raport de expertiză medico-legală privind estimarea retroactivă a alcoolemiei în care să se reţină o valoare mai scăzută decât cea rezultată iniţial la proba I - 2,64 g %0, respectiv proba II-2,51 g %0, potrivit Buletinului de Analiză Toxicologică emis de I.M.L. Iaşi.

În anchetă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi.

Tribunalul Iaşi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.