Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii care vizează bazinul hidrografic Bârzava. pe sectorul îndiduit, judeţul Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cod galben de precipitaţii în zona de munte a judeţului Mureş, unde deja s-au cumulat 25 de litri de apă pe metru pătrat în ultimele 12 ore / Vânt puternic la altitudini mari, în Caraş-Severin şi Hunedoara

UPDATE: ISU Timiş a anunţat, miercuri, că, urmare a avertizării cod roşu, au fost luate mai multe măsuri: 

- a fost transmis mesaj de avertizare prin sistemul RO Alert pentru cetăţenii oraşului Gătaia;
- începând cu ora 07:50 a fost activată Grupa operativă la nivelul Centrului Operaţional Judeţean;
- înştiinţarea localităţii vizate pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute în astfel de situaţii de urgenţă;
- alocarea de forţe şi mijloace pentru monitorizarea situaţiei de urgenţă (în desfăşurare);
- constituirea unui punct de comandă la Primăria oraşului Gătaia.
 
”Din cadrul Staţiei Deta şi Detaşamentului 2 Timişoara s-au deplasat în localitatea Gătaia 1 ofiţer şi 5 subofiţeri cu două autocamioane de intervenţie cu două motopompe remorcabile de capacitate mărită, două încărcătoare de saci cu nisip şi o autospecială de serviciu”, a precizat ISU Timiş. 
 
La ora 08.30, a început şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit INGHA, miercuri, de la ora 08.00 până la 14.00, este cod roşu de inundaţii în bazinul hidrografic Bârzava, sector aferent S.H. Gătaia (sector îndiguit), judeţul Timiş.

Avertizarea a fost emisă, ”ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se vor produce creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL / FAZA a III-a de apărare pe râurile din bazinele hidrografice”.

”Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu «Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră»”, au transmis hidrologii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.