Procurorii DIICOT au destructurat o grupare formată din opt persoane care vindeau droguri, în zona Centrului Vechi din Bucureşti. Cei opt erau organizaţi ”în ture” şi vindeau stupefiante în stradă. Cinci dintre membrii grupului au fost prinşi şi arestaţi preventiv, alţi trei sustrăgându-se urmăririi penale. Totodată, poliţiştii au interzis accesul într-o clădire degradată, utilizată ca adăpost de consumatori de substanţe psihoactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie-iulie 2024, 8 inculpaţi - dintre care trei se sustrag urmării penale - au constituit un grup infracţional, în scopul obţinerii unor importante beneficii materiale din comercializarea de substanţe psihoactive, către consumatori din municipiul Bucureşti. Sub controlul liderului care  stabilea perimetrul de acţiune, ceilalţi membrii ai grupării de criminalitate organizată au desfăşurat activităţi de comercializare «în ture», vânzările având loc stradal, în special în zona Centrului Vechi”, informează DIICOT într-un comunicat dat publicităţii miercuri.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
În acest dosar, anchetatorii au făcut şase percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti. În urma descinderilor au fost identificate şi ridicate 500 de grame de substanţă Alpha PHiP, aproximativ 700 de pliculeţe conţinând substanţă pulverulentă Alpha PHiP, pungi conţinând cofeină şi substanţă psihoactivă, 11.000 de pliculeţe autosigilante de tip zip-lock, 5 cântare de precizie, 5 mărunţitoare mecanice, mai multe agende cu înscrisuri, precum şi sume de bani: peste 126.000 de lei, 13.000 de euro şi alte valute depozitate în saci, despre care există suspiciunea că provin din activitatea infracţională.
 
 
Miercuri, cei cinci suspecţi care au fost găsiţi au fost arestaţi preventiv, mandatele pe numele lor fiind emise de Tribunalul Bucureşti. Pe numele celorlalţi trei membri ai grupării, care se sustrag urmării penale, procurorii DICOT au formulat propunere de arestare preventivă în lipsă.
 
 
”Totodată, poliţiştii au luat măsura interzicerii accesului persoanelor într-o cădire aflată în stare de degradare avansată şi care constituie un real pericol pentru cei care pătrund în interior, utilizată ca adăpost de către mai mulţi consumatori de substanţe psihoactive”, precizează comunicatul DIICOT.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.