Un autotren la fost lovit de tren vineri, la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între staţiile Târgu Frumos şi Ruginoasa, locomotiva şi sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact fiind avariate. De asemenea, circulaţia altor patru trenuri a fost perturbată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 12 iulie 2024, în jurul orei 12:30, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între staţiile Târgu Frumos şi Ruginoasa, s-a produs lovirea unui autotren încărcat cu cereale de către trenul R 5605, la km 17+200. Din informaţiile transmise de la faţa locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul R 5605 Iaşi - Suceava Nord nu au fost răniţi, însă urmare acestui incident rutier s-a produs avarierea locomotivei şi un deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe ambele fire de circulaţie de la Paşcani la Târgu Frumos”, anunţă vineri Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Până la repunerea sub tensiune a liniei de contact, într-o primă etapă pe firul II, 4 trenuri Regio - R 11462 (Suceava Nord - Iaşi), R 6441 (Iaşi - Paşcani) şi R 5604 (Suceava Nord - Iaşi) - vor staţiona temporar în gările adiacente, acestea urmând să fie reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor necesare pentru restabilirea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.
 
”Menţionăm faptul că, până la sosirea locomotivei de ajutor pentru trenul R 5605, personalul SRCF Iaşi intervine cu o drezină pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact pe firul II, astfel încât să asigurăm continuitate în trafic pentru trenurile staţionate temporar, trenul R 5605 urmând a fi reînscris în circulaţie după sosirea locomotivei de ajutor. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iaşi depune toate eforturile pentru reluarea traficului feroviar în condiţii normale, în cel mai scurt timp”, precizează compania.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.