Trei bărbaţi din Buzău, cu vârste cuprinse între 39 şi 64 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti, fiind acuzaţi de trafic de produse sau substanţe periculoase. Anchetatorii au găsit în urma unor percheziţii mai multe substanţe toxice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Buzău, marţi, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Brăila, la persoane bănuite că nu respectă legislaţia în domeniul produselor de protecţie a plantelor.

În urma activităţilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat peste 99 de kilograme şi 148 de litri de substanţe de protecţia plantelor expirate şi produse din clasele de toxicitate T şi T+.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În vederea continuării cercetărilor au fost ridicate peste 700 de recipiente şi flacoane cu un conţinut prezumtiv de substanţe de protecţia plantelor, neinscripţionate, de capacităţi cuprinse între 10 şi 100 de mililitri fiecare, 3 recipiente din aluminiu, de capacitate un kilogram, cu conţinut de pastile de fosfură de aluminiu şi alte 3 recipiente din plastic, fiecare conţinând câte 10 pastile de fosfură de aluminiu (substanţă cu un grad ridicat de toxicitate)”, a transmis, miercuri, IPJ Buzău.

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 64 de ani au fost reţinuţi de poliţişti, pentru ”trafic de produse sau substanţe periculoase, pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a deşeurilor şi producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializarii”.

Miercuri cele trei persoane urmează a fi prezentate parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.