Un bărbat din Bucureşti este acuzat de trafic de persoane, după ce a racolat o persoană, sub pretextul că-i ofră cu chirie o locuinţă, dar a ţinut-o într-un imobil insalubru, fără geamuri şi a obligat-o să se prostitueze. Toţi banii au fost ţinuţi de suspect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La data de 1 octombrie 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului de persoane, în cadrul unui dosar penal, fiind efectuată o percheziţie domiciliară şi pus în executare un mandat de aducere, în municipiul Bucureşti, privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane”, au transmis, marţi, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, în luna noiembrie 2022, bărbatul a racolat o persoană de 21 de ani, vulnerabililă din cauza lipsei unei locuinţe şi a mijloacelor de subzistenţă, şi i-a promis că-i oferă o locuinţă cu chirie.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În schi,b, bărbatul ”ar fi recrutat-o în scopul exploatării sexuale şi ar fi obligat-o, prin acte repetate de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia”.

”Ulterior, în aceeaşi perioadă, bărbatul în cauză ar fi adăpostit persoana vătămată într-un imobil insalubru, fără geamuri şi mobilier şi ar fi transportat-o în diferite locaţii, situate în municipiul Bucureşti, unde ar fi constrâns-o să întreţină  relaţii sexuale contra cost. Sumele de bani rezultate din activitatea infracţională ar fi fost însuşite de acesta”, au mai transmis sursele citate.

Marţi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore.

Acesta urmează să fie  prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.