Poliţiştii argeşeni au finalizat cercetările într-un dosar penal deschis după ce un câine metis, încadrat în categoria celor periculoşi, a fost lăsat nesupravegheat de către stăpân şi a muşcat un om, victima având nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost încheiat cu propunere de trimitere în judecată a stăpânului animalului, acuzat de neluarea măsurilor de prevenire a unui atac canin

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind săvârşirea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 12, alin. 2, din O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al cânilor periculoşi sau agresivi”; anunţă, miercuri, oficialii Poliţiei judeţene Argeş.
Atacul canin a avut loc în ziua de 9 mai 2023, în comuna Merişani, unde un câine din rasa metis, Amstaff, aparţinând unui bărbat de 69 de ani, a atacat un bărbat. Victima a suferit multiple leziuni şi vătămări, care au necesitat aproximativ 40 de zile de îngrijiri medicale.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.