Compania Apa Nova transmite că duminică, în decurs de aproape 7 ore, în Bucureşti s-a cumulat peste 63% din cantitatea medie de precipitaţii aferentă lunii septembrie, idebitul maxim tranzitat în Caseta de Ape Uzate fiind echivalent cu media multianuală a râului Olt. Apa Nova precizează că, în contextul ploilor abundente, a primit 171 de sesizări şi a rezolvat 161, 10 fiind încă în lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În intervalul 29.09.2024, ora 15:38 – 29.09.2024, ora 22:31 (06:53 ore) s-a înregistrat un eveniment pluvial ce a descărcat pe suprafaţa Municipiului Bucureşti o cantitate totală de 31.71 l/m2. Cantitatea lunară medie multianuală (1961-2023) pentru luna septembrie, înregistrată la Staţia Bucureşti-Filaret, este de 50.1 l/m2, ceea ce înseamnă că pe parcursul celor 06:53 ore s-a cumulat peste 63% din cantitatea medie de precipitaţii aferentă acestei luni. În toată această perioadă, debitul maxim tranzitat în Caseta de Ape Uzate a fost de 167 mc/s, echivalent cu media multianuală a râului Olt, de 174 mc/s, în timp ce volumul total tranzitat în Caseta de Ape Uzate a fost de aproape 3,2 milioane mc de apă”, conform datelor transmise luni de Apa Nova.
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Potrivit companiei, echipele sale operaţionale au intervenit preventiv pe teren încă din data de 27.09.2024, realizând operaţiuni de verificare a staţiilor de pompare apă pluvială din pasajele rutiere, verificări specifice ale sistemului de canalizare pe bulevardele principale, acţiuni preventive în nodurile hidrotehnice, degajarea şi curăţarea gurilor de scurgere, împreună cu administraţiile domeniului public şi, totodată, pregătirea utilajelor şi a personalului pentru perioada evenimentului pluvial.
”Pe perioada evenimentului pluvial, încă de la primele sesizări primite în Dispeceratul Apa Nova, precum şi în Call-Center, echipele Apa Nova au intervenit pentru eliminarea acumulărilor de apă atât de pe străzi, cât şi din gospodăriile afectate şi din subsolurile imobilelor, cu prioritate pe traseele mijloacelor de transport în comun. Echipele Apa Nova au intervenit operativ în toată această perioadă cu 20 de hidrocurăţitoare, 58 de autoutilitare, 68 de pompe şi 222 de specialişti”, precizează Apa Nova.
Apa Nova a primit, în urma precipitaţiilor abundente, 171 de sesizări, din care a rezolvat 161, 10 fiind încă în lucru.
”Echipele operaţionale Apa Nova Bucureşti sunt în continuare prezente pe teren şi vor acţiona până la rezolvarea integrală a sesizărilor”, dă asigurări compania.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.