Poliţiştii din Bucureşti au înregistrat, duminică, pe durata întregului proces electoral, 80 de posibile incidente, fiind întocmite dosare penale pentru 18 infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La finalizarea procesului de votare, la nivelul municipiului Bucureşti, au fost semnalate 80 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 18 nu s-au confirmat, iar 22 sunt în curs de verificare. Angajaţii MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări şi au luat măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. În ceea ce priveşte misiunile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu au fost înregistrate situaţii de urgenţă în încăperile unde s-a exercitat dreptul de vot”, a transmis, duminică seară, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a preecizat că, de asemenea, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.800 de lei şi au fost întocmite dosare penale pentru 18 posibile infracţiuni.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit sursei citate, poliţişti din cadrul Sectorului 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un utilizator de cont a postat pe o reţea de socializare informaţii de propagandă electorală.

”Prin acest mesaj, utilizatorul reţelei de socializare a încalcat prevederile Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Într-o altă situaţie, poliţiştii au fost informaţi cu privire la faptul că în incinta unei secţii de votare din Sectorul 4, membrii comisiei nu ar fi înmânat corect două buletine de vot.

”În urma verificărilor efectuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie, s-a constatat faptul că buletinele de vot au fost înmânate corespunzător, acestea fiind lipite între ele. Astfel, aspectele sesizate au fost clarificate”, a mai transmis Poliţia.  

De asemenea, pentru persoanele aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv, de la nivelul Poliţiei Capitalei, au fost dispuse măsurile necesare pentru permiterea exercitării dreptului de vot de către cei care îndeplinesc condiţiile legale.

”În acest context, efectivele MAI şi-au concentrat misiunile pe menţinerea ordinii şi siguranţei publice, cu precădere în zona secţiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. O atenţie deosebită a fost acordată soluţionării sesizărilor privind fapte contravenţionale sau penae care au avit legătură cu alegerile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.