Făgăraş Fest, festivalul itinerant al Munţilor Făgăraş, invită iubitorii de natură, muzică, film pentru o experienţă diferită de festival, pe 7-9 iulie, la Porumbacu de Sus, în judeţul Sibiu. Zdob şi Zdub, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara 10 Prăjini, Nico de Transilvania sunt cei care vor cânta la cea de-a IV-a ediţie a festivalului. Accesul este liber.
Făgăraş Fest se deschide pe 7 iulie cu startul competiţiei de aventură, Făgăraş Adventure, şi continuă în prima zi cu proiecţia de film în natură şi un mix de muzică bună.
În cele trei zile de festival sunt organizate tururi pe urmele păsărilor şi ale animalelor sălbatice, activităţi pentru copii, tururi în cultura şi identitatea zonei.
Festivalul este o contribuţie la bunăstarea localnicilor şi la protejarea naturii, iar prezenţa publicului în cadrul acestuia vine să susţină acest lucru. Petrecerea timpului şi vacanţelor în zona Munţilor Făgăraş reprezintă mici „investiţii” în economia locală, ce vor începe să funcţioneze şi vor duce la dezvoltarea ecoturismului, în baza unor principii simple: protecţia şi promovarea naturii; crearea unor mecanisme de ajutorare a localnicilor; continuarea practicilor tradiţionale, respectând principii de viaţă durabile; încurajarea consumului de produse locale, de sezon; promovarea gastronomiei locale; conservarea patrimoniului cultural; mişcarea în natură.
Făgăraş Fest a fost lansat în 2019, în partea de Sud a Munţilor Făgăraş. S-a desfăşurat timp de trei ediţii în zona Lereşti, la Nucşoara şi pe Valea Avrigului.
Făgăraş Fest 2023 este organizat în parteneriat cu Primăria Comunei Porumbacu de Sus şi programul de ecoturism al Consiliului Judeţean Sibiu, Anii Drumeţiei.
Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul munţilor Carpaţi, România”, LIFE18 NAT/RO/00108. Principalul scop al proiectului este reconstrucţia habitatelor degradate şi aplicarea unor măsuri de conservare, care să permită refacerea proceselor naturale şi crearea de beneficii comunităţilor locale din zona Munţilor Făgăraş. Proiectul este implementat de Fundaţia Conservation Carpathia cu partenerii între anii 2019-2024, cu sprijin financiar din partea Fundaţiei Arcadia prin Endangered Landscapes Programme şi din partea Comisiei Europene prin programul LIFE.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.