DreamWorks Animation a anunţat că "Shrek 5" este oficial în pregătire, cu o dată de lansare la 1 iulie 2026. Vocile din "Shrek", Mike Myers, Eddie Murphy şi Cameron Diaz, sunt toate confirmate, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Revenirea lui Antonio Banderas în rolul Motanului Încălţat nu este încă confirmată.

"Shrek 5" va fi regizat de Walt Dohrn, care a lucrat ca scenarist la "Shrek 2", "Shrek the Third" şi la "Shrek Forever After", în care a fost şi vocea lui Rumpelstiltskin.Brad Ableson va co-regiza.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Shrek 5" va fi produs de Gina Shay, care revine în franciză, şi de fondatorul Illumination, Chris Meledandri.

Murphy a lăsat să se înţeleagă în iunie că a început deja să înregistreze vocea pentru film şi că va face apoi un film spinoff cu Măgarul.

"Am început să facem Shrek 5 cu luni în urmă", a declarat Murphy pentru Collider. "Am făcut asta. Am înregistrat primul act şi îl vom face anul acesta, îl vom termina. "Shrek" va fi lansat şi Donkey va avea propriul său film. Îl vom face şi pe Donkey". 

Franciza "Shrek" a lansat patru lungmetraje între 2001 şi 2010. Filmul original "Shrek" a transformat DreamWorks Animation într-un studio puternic, cu încasări de 487 de milioane de dolari la nivel mondial. Filmul a devenit primul câştigător al premiului Oscar la categoria lungmetraj de animaţie. "Shrek 2" a avut încasări de 928 de milioane de dolari. Ambele filme au concurat pentru Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Deşi "Shrek the Third" şi "Shrek Forever After" au fost mai puţin apreciate decât primele două filme, au reuşit totuşi să obţină încasări de 813 milioane de dolari şi 752 de milioane de dolari la nivel mondial. Ambele spinoff-uri "Puss in Boots" au fost, de asemenea, succese în cinematografe, încasând 555 de milioane de dolari, respectiv 484 de milioane de dolari.

După cum a relatat Variety în 2018, Universal Pictures l-a însărcinat pe Meledandri (care este, de asemenea, producătorul din spatele francizei "Despicable Me" şi "The Super Mario Bros. Movie") cu pregătirea unei reveniri a francizelor "Shrek" şi "Puss in Boots" ale studioului. 

Franciza "Shrek" include şi titluri spinoff "Puss in Boots", dintre care cel mai recent, "Puss in Boots: The Last Wish", a fost lansat în cinematografe în decembrie 2022. Filmul a fost un succes de box office, cu 484 de milioane de dolari în întreaga lume, şi a primit şi o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film de animaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.