Roman Polanski a pierdut procesul împotriva Academiei Americane de Film, care l-a exclus în 2018 din cauza acuzaţiilor de abuz sexual aduse cineastului de-a lungul anilor, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O judecătoare a decis marţi să respingă cererea lui Polanski de a fi repus în drepturi în Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), considerând că organizaţia care acordă premiile Oscar a avut dreptul să îl excludă în mai 2018.

Polanski a dat în judecată Academia în aprilie 2019, susţinând că a fost exclus fără vreun avertisment şi fără un proces corect. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Judecătoarea Mary Strobel a concluzionat că, deşi Academia ar fi putut să îl anunţe pe cineast, organizaţia a corectat ulterior asta şi i-a permis să aibă parte de o audiere corectă. Ea a adoptat ca finală o decizie provizorie emisă tot marţi.

Avocatul lui Polanski, Harland Braun, a spus că, probabil, nu va face apel. Întrebat de ce apartenenţa la Academie era importantă pentru Roman Polanski, avocatul a spus că nu era.

„Înseamnă nimic pentru el. Este ideea că a fost dat afară fără un proces echitabil”, a declarat Braun. 

Audierea la Curtea Superioară din Los Angeles a fost realizată prin sistem de videoconferinţă. Braun însă a apărut la Curte. După audiere, el a declarat că este de părere că doar unul sau doi membri ai Academiei s-au aflat în spatele deciziei ca cineastul să fie exclus.

Cineastul de origine poloneză, în vârstă de 87 de ani, a fost găsit vinovat de justiţia americană, în 1978, pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată în vârstă de 13 ani, Samantha Geimer. El a recunoscut fapta, a petrecut 42 de zile în închisoare, apoi a fugit din Statele Unite în Franţa. De atunci, el se află în exil, iar în ultimii ani i-au fost aduse mai multe acuzaţii.

De-a lungul anilor, Braun a cerut în mod repetat ca Polanski să fie condamnat in absentia, ceea ce i-ar permite să călătorească liber, însă curţile de justiţie din Los Angeles au spus că el trebuie mai întâi să revină în SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.