Jon Stewart şi-a folosit segmentul de deschidere din episodul de luni seară al emisiunii „The Daily Show” pentru a analiza apariţia lui Elon Musk la un miting Trump, duminică, în Butler, Pennsylvania. În timp ce apariţia a fost mult ironizată online pentru entuziasmul lui Musk, conţinutul discursului său s-a axat pe primul şi al doilea amendament, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Cealaltă parte vrea să vă ia libertatea de exprimare”, a spus Musk. „Trebuie să aveţi libertate de exprimare pentru a avea democraţie. De aceea există Primul Amendament... Al Doilea Amendament este acolo pentru a ne asigura că avem Primul Amendament". 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Stewart a vorbit mai întâi despre ipocrizia lui Musk de a aplauda faptul că Trump militează pentru libertatea de exprimare, având în vedere că fostul preşedinte a ameninţat cu acţiuni în justiţie împotriva viitorului film despre viaţa sa, „The Apprentice” cu Sebastian Stan, echipa sa referindu-se la acesta ca la o „interferenţă electorală”.

„Nu este libertate de exprimare dacă doar admiratorii lui Trump pot să o facă fără consecinţe”, a spus Stewart. „Pur şi simplu nu aşa funcţionează lucrurile. Nu merge aşa”.

Stewart a analizat apoi comentariul lui Musk privind Al Doilea Amendament.

„Armele nu ne protejează libertatea de exprimare”, a spus Stewart. „Libertatea noastră de exprimare este protejată de consimţământul celor guvernaţi stabilit prin Constituţie. Nu se bazează pe ameninţarea cu violenţa. Se bazează pe alegeri, organizarea de referendumuri, un sistem judiciar. Contractul nostru social oferă multe, multe căi de a remedia aceste probleme şi permite părţilor să fie auzite şi judecate".

„Armele, din câte îmi dau seama, par să protejeze mai ales discursul celor care deţin arma”, a continuat el.

„Este un instrument de intimidare, şi unul care cred că este de fapt invocat în mod iresponsabil şi imprudent. Pentru că unii oameni de la miting au crezut că ar fi putut fi excluşi de pe Facebook. Adică, pentru numele lui Dumnezeu, voi sunteţi în Butler, Pennsylvania. Întregul motiv pentru care vă aflaţi acolo este pentru că un nenorocit cu un AR-15 a încercat să judece permanent viziunea sa asupra libertăţii de exprimare din această ţară. Acesta este motivul pentru care sunteţi acolo. Ideea unei societăţi este că nu armele o decid. Aş prefera în acest moment să nu schimb un guvern care îmi oferă multe remedii pentru preocupările mele, legitime sau nelegitime, cu o situaţie în care drepturile mele sunt determinate de câţi membri ai miliţiei sunt de acord cu mine”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.