Hillary Clinton, care a evitat până de curând atenţia presei, după înfrângerea suferită în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2016, a avut o apariţie surpriză la Festivalul de Film Tribeca, sâmbătă, participând la o rundă de discuţii publice despre braconajul elefanţilor, informează Reuters.
Discuţia a fost organizată după premiera documentarului de realitate virtuală ”The Protectors: Walk in the Rangers' Shoes”, regizat de Kathryn Bigelow, o cineastă premiată cu Oscar. Acest documentar cu o durată de opt minute permite spectatorilor să experimenteze o zi de lucru din activitatea paznicilor din rezervaţiile naturale care încearcă să salveze elefanţii din Republica Democrată Congo.
Prezenţa neaşteptată a fostei prime doamne a Statelor Unite la Festivalul Tribeca, de Ziua Pământului, a fost cea mai recentă dintr-o serie de apariţii publice pe care Hillary Clinton le-a avut recent, după o îndelungată perioadă de absenţă în urma înfrângerii suferite la agerile prezidenţiale americane în faţa republicanului Donald Trump.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Hillary Clinton a spus că a început să devină interesată de ”măcelul oribil” la care sunt supuşi elefanţii africani atunci când deţinea funcţia de Secretar de Stat, fapt care a determinat-o să demareze un proiect anti-braconaj în cadrul fundaţiei familiei sale, Clinton Global Initiative.
Peste 30.000 de elefanţi sunt ucişi de braconieri în fiecare an în Africa.
Traficul de fildeş este nociv nu numai prin faptul că riscă să ducă la dispariţia populaţiilor de elefanţi, care sunt deja vulnerabile, ci oferă şi sprijin financiar unor grupări militare extremiste, a declarat Hillary Clinton.
”Atunci când am analizat problema, ne-am spus că vom avea trei obiective principale: să oprim masacrul, să oprim traficul şi să oprim cererea de fildeş”, a spus fosta primă doamnă americană.
Deşi China este cea mai mare piaţă din lume pentru fildeşul ilegal, Statele Unite se află în mod surprinzător pe locul al doilea, a dezvăluit Hillary Clinton, care a cerut americanilor să se implice mai mult şi să joace un rol principal în lupta mondială împotriva braconajului elefanţilor.
Hillary Clinton a vorbit şi despre Marşul Ştiinţei, care a avut loc la Washington şi în alte oraşe din lume, sâmbătă.
Acel eveniment, organizat de Ziua Pământului, a reprezentat un protest faţă de ceea ce anumiţi critici numesc ”o lipsă de respect” a administraţiei Trump faţă de cunoştinţe bazate pe fapte şi pe cercetări ştiinţifice.
”Iată, este Ziua Pământului, iar noi mărşăluim în numele ştiinţei”, a spus Hillary Clinton, în aplauzele cineaştilor newyorkezi.
La începutul lunii aprilie, Hillary Clinton a acordat primul interviu după ce a pierdut preşedinţia americană în faţa lui Donald Trump, cu ocazia Women in the World Summit, la New York. În faţa unui public numeros, fosta candidată democrată la Casa Albă a sprijinit bombardamentul american din Siria şi a spus că implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite reprezintă un ”furt” cu efecte mai devastatoare decât cele generate de celebrul scandal Watergate.
Festivalul Tribeca a fost înfiinţat în 2002 de Robert De Niro şi Jane Rosenthal cu scopul de a revitaliza viaţa culturală şi socială din Manhattan, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.
Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Tribeca va avea loc la New York în perioada 19-30 aprilie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.