Harvey Weinstein s-ar putea confrunta cu noi acuzaţii. Potrivit agenţiei americane de presă Associated Press, procurorii din Manhattan au primit noi plângeri de agresiune sexuală împotriva fostului producător de la Hollywood.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei audieri, care a avut loc miercuri, procurorul adjunct Nicole Blumberg a declarat că procuratura investighează în prezent plângerile şi că unele dintre victime ar putea fi chemate să depună mărturie într-un nou proces. Următoarea audiere a fost stabilită pentru 9 iulie.

La sfârşitul lunii aprilie, o Curte de Apel din New York a anulat condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală a fostului star de la Hollywood Harvey Weinstein în 2020 în acest stat şi a dispus un nou proces. Acesta a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Condamnarea a fost o victorie pentru #MeToo. Mişcarea contra violenţei faţă de femei a fost declanşată în 2017 de dezvăluirile despre producătorul, a cărui influenţă la Hollywood era imensă. Harvey Weinstein, pe de altă parte, recunoscuse public doar că a avut relaţii consensuale şi a făcut apel.

Curtea de Apel din New York, care a anulat condamnarea, a invocat "erori de procedură" care ar fi fost comise în timpul procesului din 2020. În detaliu, s-a admis că mărturii referitoare la alte fapte decât cele comise împotriva reclamanţilor ar fi fost admise "în mod eronat".

Fostul star de la Hollywood va rămâne oricum în spatele gratiilor, el fiind condamnat la 16 ani de închisoare în februarie 2023, în cadrul unui al doilea proces la Los Angeles, pentru că a violat şi agresat sexual un model european într-un hotel din Beverly Hills în 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.