Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenţă sexuală de şaisprezece femei, dintre care unele erau minore la momentul evenimentelor pe care le reclamă, a relatat miercuri ziarul britanic The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Trei dintre femei susţin că faimosul magician le-a drogat înainte de a întreţine relaţii sexuale, la care ele consideră că nu au fost în măsură să îşi dea consimţământul.

Ediţia americană a cotidianului britanic susţine că a vorbit cu peste 100 de persoane şi că a consultat dosare ale poliţiei şi ale tribunalelor în cursul anchetei sale, care acoperă o perioadă cuprinsă între sfârşitul anilor 1980 şi 2014.

Avocaţii lui David Copperfield, în vârstă de 67 de ani, au declarat pentru ziar că clientul lor a negat orice abatere şi că "nu s-a comportat niciodată în mod nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puţin cu un minor".

Iluzionistul este cunoscut mai ales pentru că a făcut să dispară Statuia Libertăţii şi pentru că a avut o aventură cu modelul german Claudia Schiffer în anii 1990.

În 2018, el a fost acuzat de agresiune sexuală de către fostul model american Brittney Lewis. Lewis, care a vorbit, de asemenea, cu ziarul, susţine că a fost drogată şi agresată sexual cu trei decenii mai devreme, când era minoră.

David Copperfield a negat acuzaţiile la momentul dezvăluirii lor.

Alte femei intervievate de The Guardian l-au acuzat pe magician că le-a atins pe scenă în timpul spectacolelor sale.

O alta, sub pseudonim, a spus că l-a întâlnit pe Copperfield când avea 15 ani.

În anii următori, a spus ea, acesta o suna noaptea târziu şi îi trimitea cadouri. Când avea 18 ani, au avut o relaţie sexuală consensuală, a spus ea.

Avocaţii lui Copperfield au declarat pentru ziar că cei doi au avut o relaţie legală şi consensuală care a durat patru ani şi că magicianul "neagă cu fermitate orice idee de ademenire sau altă conduită necorespunzătoare".

Numele lui David Copperfield se numără printre cele enumerate în documentele judiciare referitoare la cazul lui Jeffrey Epstein, finanţatorul american care s-a sinucis în închisoare în 2019 înainte de a putea fi judecat pentru infracţiuni sexuale şi trafic de persoane. Cu toate acestea, faptul că numele său apare în acestea nu implică faptul că a avut un comportament ilegal sau reprobabil.

"Clientul nostru nu ştia nimic despre înfracţiunile îngrozitoare ale lui Epstein", au declarat avocaţii prestidigitatorului pentru The Guardian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.