A 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CinemaIubit s-a încheiat sâmbătă, la Sala Cinema din UNATC. Marele Premiu al acestei ediţii, oferit de UCIN, a fost câştigat de filmul „Goodbye Milo” în regia lui Nicolas Schönberger de la Filmakademie Baden-Württemberg, Germania. Premiul „Lucian Pintilie” pentru cel mai bun film românesc oferit de Dacin Sara, dar şi Premiul Criticii oferit de UCIN, precum şi Premiul de Imagine oferit de Sony şi RSC pentru film românesc au fost câştigate de filmul „Flori, fete şi băieţi”, o producţie UNATC, regia: Simona Borcea, imaginea: Răzvan Roşca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Filmul „Dataeterna” în regia lui Axel Chemin (La Fémis) a fost distins cu Premiul de regie „Cristian Nemescu”.

Premiul preşedintelui UCIN a mers la două filme din UNATC, „Până la cer şi dincolo de el” (regia: Alexandru Oiţă) şi „Forme! sau cum am învăţat să nu îmi fie frică de tablou” (regia: Matei Preda).

Filmul „Winners” a luat Premiul de scenariu „Cătălin Cocriş” oferit de Asociaţia culturală Zumzet, scenariul fiind semnat de Zsombor Aurel Biro şi Daniel Füzes (FreeSzfe Society/ Filmakademie Wien).

Premiul „Paul Călinescu” pentru cel mai bun documentar a fost câştigat de „Telles que nous sommes” regizat de Annabelle Abdul (La Fémis), iar premiul „Ion Bostan” pentru cel mai bun film românesc a fost acordat filmului „Preludiu”, regizat de Loretta Szatmári, fiind o producţie a universităţii clujene Sapientia.

Cea mai bună animaţie a fost desemnată pelicula „Marie” de Jan B. Piskač (FAMU, Cehia), iar Premiul „Ion Truică” pentru animaţie românească a mers către filmul lui Matei Salomia, „Vizita” (UNATC).

Ediţia de anul acesta a cuprins 8 jurii diferite. 

Pe lângă proiecţii de filme din 13 ţări, ateliere, lansare de carte, simpozion şi o conferinţă dedicată educaţiei cinematografice şi audiovizuale în mediul preuniversitar, ediţia de anul acesta a adus şi un eveniment nou, „Filmul de noapte”, în cadrul căruia s-au vizionat trei lungmetraje realizate de alumni UNATC, dar şi două competiţii speciale, concursul de scenarii „Dumitru Carabăţ”, cu un premiu oferit de Asociaţia Culturală Control n, şi „Semne’n’cadru”, o competiţie care reuneşte trailere de filme româneşti şi eseuri video susţinută de Cinepub.

Festivalul CineMAiubit este organizat de UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti şi Fundaţia Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România şi Dacin Sara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.