"Bad Boys: Ride or Die" de la Sony, a patra parte din seria poliţiştilor prieteni cu Will Smith şi Martin Lawrence, a debutat în forţă, cu încasări de 56 de milioane de dolari din 3.885 de săli de cinema. De asemenea, filmul a debutat şi în box office-ul internaţional cu 48,6 milioane de dolari, ajungând la 104,6 milioane de dolari la nivel mondial, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Continuarea filmelor "Bad Boys" din 1995, "Bad Boys II" din 2003 şi "Bad Boys for Life" din 2020 se remarcă prin faptul că este primul film important al lui Smith care apare pe marele ecran de când l-a agresat pe Chris Rock pe scenă la gala premiilor Oscar din 2022. 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Deşi nu a consolidat niciun record al francizei ("Bad Boys for Life" rămâne cel mai important debut al francizei, cu 62 de milioane de dolari), "Bad Boys 4" oferă o încurajare necesară proprietarilor de cinematografe. Cu toate acestea, în ciuda startului solid al filmului, deficitul de la începutul anului s-a agravat în weekend, vânzările de bilete fiind acum cu 26% mai mici decât cele din 2023, potrivit Comscore. Lunile mai şi iunie au fost îngrijorător de lente, cu blockbustere cu performanţe slabe precum comedia de acţiune "The Fall Guy" de la Universal şi prequel-ul SF al Warner Bros. "Furiosa: A Mad Max Saga". 

Ecranele Imax au reprezentat 5,2 milioane de dolari (9,3%) din vânzările interne de bilete şi 8,2 milioane de dolari din veniturile globale.

Adil El Arbi şi Bilall Fallah regizează cel de-al patrulea film, în care sunt urmăriţi detectivii Mike şi Marcus în timp ce investighează corupţia din cadrul Departamentului de Poliţie din Miami. Dar, după ce o înscenare îi transformă în fugari, cei doi sunt nevoiţi să lucreze în afara legii pentru a rezolva un caz. "Ride or Die" a costat 100 de milioane de dolari. Cu toate acestea, s-ar putea să nu poată detrona "Bad Boys for Life", producţia cu cele mai mari încasări din franciză, cu 206 milioane de dolari pe plan intern şi 426 de milioane de dolari la nivel global.

"The Garfield Movie" a ocupat locul al doilea, cu 10 milioane de dolari. După trei weekenduri de la lansare, animaţia a obţinut încasări de 68,6 milioane de dolari în America de Nord şi 192 de milioane de dolari la nivel global. Este o performanţă solidă pentru filmul de familie cu un buget de 60 de milioane de dolari.

Un alt debut al weekend-ului, filmul horror supranatural "The Watchers", al Dakotei Fanning, a coborât pe locul al patrulea, cu încasări slabe de 7 milioane de dolari din 3.351 de săli. Acesta a adăugat 4,7 milioane de dolari în străinătate, pentru un start global de 11,7 milioane de dolari. Nici criticii, nici publicul nu au apreciat "The Watchers", ceea ce explică de ce nu a fost pe măsura aşteptărilor. Ishana Night Shyamalan, fiica cineastului M. Night Shyamalan, a regizat filmul pentru Warner Bros. Acesta urmăreşte un artist în vârstă de 28 de ani care rămâne blocat într-o pădure izolată din Irlanda şi apoi este urmărit de creaturi misterioase.

"The Watchers" a ajuns în clasamentul box office după "IF", produs de Paramount, care a ocupat locul trei, cu 8 milioane de dolari din 3.582 de locaţii, în al patrulea weekend de la lansare. Filmul, regizat de John Krasinski şi cu Ryan Reynolds în rolul principal, a început lent, dar de atunci şi-a revenit cu 93,5 milioane de dolari pe plan intern şi 160,7 milioane de dolari pe plan mondial. Cu toate acestea, studioul a cheltuit 110 milioane de dolari pentru a produce "IF", astfel că filmul are încă nevoie de randamente supradimensionate pentru a-şi justifica bugetul.

"Kingdom of the Planet of the Apes", produs de Disney şi 20th Century, a completat topul primelor cinci locuri, cu venituri 5,4 milioane de dolari din 3.155 de săli de cinema. După cinci weekenduri pe marile ecrane, cel de-al patrulea capitol din franciza reboot a "Apes" a obţinut 149 de milioane de dolari în America de Nord şi 359,8 dolari la nivel mondial. Este al patrulea film cu cele mai mari încasări ale anului. Dar nu este aproape de a atinge nivelul de încasări al predecesorilor săi din franciză: "Rise of the Planet of the Apes" din 2011 (481 milioane de dolari), "War for the Planet of the Apes" din 2017 (490 milioane de dolari) şi "Dawn of the Planet of the Apes" din 2014 (710 milioane de dolari). În plus, cel mai nou film are un preţ ridicat de 160 de milioane de dolari, aşa că, deşi s-a poziţionat bine în cinematografe, "Kingdom" trebuie să continue să ruleze pe marile ecrane pentru a ajunge să aibă profit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.