Statele Unite şi China vor avea discuţii bianuale pentru reforme în ambele ţări şi rezolvarea disputelor comerciale, a relatat sâmbătă publicaţia Wall Street Journal, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierile vor fi anunţate pe 15 ianuarie, în cadrul semnării fazei întâi a acordului comercial dintre Statele Unite şi China, dar vor fi separate de negocierile pentru faza a doua a acordului comercial, potrivit publicaţiei, care a adăugat că discuţiile vor fi conduse de secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin şi vicepremierul chinez Liu He.

Cele două state sunt implicate într-un război comercial de peste un an. Oficiali ai Trezoreriei nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Discuţiile vor marca reluarea unei practici începute în timpul preşedinţiei lui George W. Bush, ca modalitate de a discuta o gamă largă de subiecte şi de a încerca rezolvarea disputelor.

Practica a continuat pe parcursul preşedinţiei lui Barack Obama şi a fost continuată iniţial şi de preşedintele Donald Trump.

Întâlnirile regulate au fost abandonate de administraţia Trump din cauza proceselor dificile şi a rezultatelor slabe, preşedintele adoptând o strategie mai agresivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.