Gigantul american al comerţului cu amănuntul Walmart declară că este împotriva instalării unor butoane de panică în magazine - o mişcare pe care legislativul din New York vrea să o solicite în temeiul unei noi legi menite să menţină siguranţa lucrătorilor din sectorul de retail, transmite Reuters.
Vineri, Senatul statului New York a adoptat o lege care ar face ca majoritatea lanţurilor mari de retail, inclusiv Walmart, să montexe butoane de panică în magazinele lor din New York, unde angajaţii le pot accesa cu uşurinţă, sau pot oferi personalului butoane de panică portabile sau activate de telefonul mobil, care cheamă serviciile de urgenţă.
Legea, care este o reacţie la ameninţările tot mai mari la adresa funcţionarilor din depozite din cauza furturilor şi violenţelor, a fost deja adoptată de legislativul statului şi acum merge la guvernatorul Kathy Hochul pentru semnare.
Grupurile de retail au criticat legea în parte pentru că instalarea butoanelor de panică ar fi costisitoare.
Directorul pentru afaceri corporative al Walmart a declarat pentru Reuters că aceasta se opune ideii butonului de panică, deoarece consideră că este posibil să existe multe alarme false.
”În opt din 10 cazuri cineva crede că se întâmplă ceva, dar de fapt nu se întâmplă”, a declarat vineri Dan Bartlett, vicepreşedinte executiv al Walmart pentru afaceri corporative.
Walmart a declarat că a angajat primul său ofiţer şef pentru siguranţă în aprilie, pentru a evalua siguranţa lucrătorilor din magazin.
Cel mai mare retailer al naţiunii, Walmart operează 4.700 de magazine, dintre care 98 în statul New York.
Prevederea referitoare la butonul de panică din legea din New York va intra în vigoare în 2027 pentru comercianţii cu amănuntul cu peste 500 de angajaţi la nivel naţional.
Legea ar cere, de asemenea, ca majoritatea comercianţilor cu 10 sau mai mulţi angajaţi să ofere personalului lor instruire privind prevenirea violenţei şi siguranţa.
Deşi Walmart nu este sindicalizat, Sindicatul Retail, Wholesale şi Department Store, care reprezintă peste 100.000 de lucrători din SUA, a făcut eforturi ca proiectul să devină lege la New York.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.