Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat joi, la videoconferinţa News.ro "IMM-urile, oxigen pentru România"că la minister sunt căutaţi bani pentru a onora promisiunile făcute, pentru a fi plătite datoriile pe care statul le-a făcut, precizând că este mai uşor să promiţi bani, dar e mai greu să îi dai. La rândul său, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a declarat că măsurile pentru mediul de afaceri sunt limitate, iar mediul de afaceri este extrem de afectat. În România sunt peste 18 milioane de carduri, iar zona digitalizării plăţilor este în continuă creşere, a declarat joi Cătălin Creţu, director general Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, în cadrul videoconferinţei. Daniela Marin, Principal Manager, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a precizat că BERD a investit în România aproape 9 miliarde de euro, iar 76% din aceste investiţii se regăsesc în sectorul privat. Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank, a subliniat că există un interes foarte mare pentru programul IMM Invest. Fondul de Investiţii Catalyst România a investit deja în zeci de companii din România şi are în plan să investească îm încă aproximativ 20 de companii în perioada următoare, a declarat joi Marius Ghenea, managing partner al Fondului de Investiţii Catalyst România
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
CITEȘTE ȘI Videoconferinţa News.ro "IMM-urile, oxigen pentru România" - Ionuţ Ţaţa, founder & CEO Iceberg: Şi în România putem crea un ”fond de fonduri”, chiar dacă alte state se mişcă mult mai fâşneţ decât România CITEȘTE ȘI Videoconferinţa News.ro - IMM-urile, oxigen pentru România - Claudiu Vrînceanu (ScaleOut)): Ne-am concentrat pe sprijinirea şi pregătirea firmelor pentru internaţionalizare. Pe SUA am făcut planuri de business pentru patru firme româneşti CITEȘTE ȘI Videoconferinţa News.ro "IMM-urile, oxigen pentru România" - Claudiu Năsui: Am veşti că azi sau mâine vor fi promulgate legile din Parlament pe Măsura HoReCa. Noi avem pregătite normele secundare de aplicare a Măsurii, sunt deja în transparenţă
UPDATE - Claudiu Năsui a declarat joi, în cadrul videoconferinţei News.ro - IMM-urile, oxigen pentru România că principala problemă a măsurilor de sprijin cu granturi pentru IMM este că nu au fost finanţate adecvat.
El a menţionat că la minister sunt plătite datoriile pe care statul le-a făcut.
La evenimentul organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox vor mai lua cuvântul preşedintele CNIPMMR Florin Jianu, Cătălin Creţu - Director General Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Daniela Marin - Principal Manager, European Bank for Reconstruction and Development, advice for small business, Marius Ghenea - Managing Partner al Fondului de Investiţii Catalyst România, Antoaneta Curteanu - Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank, Ionuţ Ţaţa - Founder & CEO Iceberg, Leader Antreprenoriat Coaliţia pentru Dezvoltarea României, Claudiu Vrînceanu - Program Director, ScaleOut (RBL), Bogdan Speteanu - - Director Executiv, Produse Corporate, BCR şi Dumitru Nancu - Director General, FNGCIMM.
Videoconferinţa va fi transmisă live la televiziunea de business Profit.ro TV, pe pagina Agenţiei de presa News.ro şi pe pagina de Facebook a News.ro.
Principalele subiecte dezbătute vor fi:
- Cum se implică statul în susţinerea şi dezvoltarea IMM, ce surse de finanţare au la dispoziţie şi ce ajutoare pot primi? Granturi pentru IMM
- Programul IMM Invest - evaluare şi perspective. Alte programe de sprijin şi finanţare a IMM-urilor. Ce noi programe vor fi lansate?
- Rolul FNGCIMM în schemele de ajutor de stat.
- Cum se pot dezvolta IMM-urile în această perioadă? Este digitalizarea o oportunitate reală pentru ele?
- Finanţarea IMM-urilor inovative - Accesul IMM-urilor la inovaţie şi digitalizare.
- Internaţionalizarea IMM-urilor - Cum facem ca IMM-urile să fie conectate la business-ul internaţional?
- Conectarea IMM la piaţa de capital - Finanţarea prin bursă, o soluţie pentru IMM-uri? Alte tipuri de finanţare.
- Creditarea pentru IMM-uri: În ce condiţii sunt băncile interesate să le dea bani întreprinderilor mici şi mijlocii în această perioadă?
Cu sub 30 de IMM-uri la mia de locuitori, România era anul trecut pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la indicatorul care arată nivelul oxigenului din economie.
IMM-urile sunt motorul economiei, însă în situaţii cum este criza Covid-19 ele sunt primele care suferă din lipsă de consolidare a afacerii, lipsa unui capital financiar, structură de business, alocare de bugete de criză, plan de avarie.
Aproape 61% dintre companiile private mici şi mijlocii din România şi-au redus activitatea în 2020, conform lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România 2020". 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiară actualizată în contextul pandemiei, dinamică şi considerând scenarii multiple şi le lipseşte acel fond de rezervă pe care să se bazeze în lunile următoare. Implementarea strategiei de business 2021 depinde pentru o parte din IMM-uri de granturile guvernamentale şi alte măsuri economice, fiscale.
Deşi criza sanitar-economică a afectat peste jumătate dintre IMM-uri, sunt multe firme cu apetit pentru dezvoltare atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, precum şi antreprenori dispuşi să se reorienteze, să caute soluţii inovative şi finanţare pentru dezvoltare.
Parteneri ai evenimentului sunt Visa, Alpha Bank, BCR şi UniCredit Bank.
Mai multe detalii despre eveniment la: https://evenimente.news.ro/videoconferinta-news-ro-imm-urile-oxigen-pentru-romania-editia-a-ii-a-20175071
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.