Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, au vizitat luni o fermă de creştere pui din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, informează Guvernul. „Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană”, a afirmat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: ”Este de fiecare dată o plăcere să discut cu fermierii despre măsurile de sprijin destinate sectorului agroalimentar românesc. Astăzi, împreună cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, am avut onoarea să cunosc îndeaproape activitatea unei companii cu capital 100% românesc din judeţul Vâlcea”, a transmis, la rândul său, ministrul Agriculturii. 

Adrian Chesnoiu a precizat că firma vizitată gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, de la cultivarea cerealelor şi asigurarea furajelor destinate creşterii păsărilor până la valorificarea, ambalarea şi distribuirea cărnii pe plan intern şi extern. 

”Cele două unităţi de producţie din Frânceşti şi Băbeni sunt un exemplu de agricultură modernă, care trebuie replicat şi în alte sectoare pentru a ne asigura că oferim românilor acces la hrană sănătoasă şi de calitate. Sunt în contact permanent cu fermierii, procesatorii şi reprezentanţii industriei alimentare. Lucrăm împreună pentru promovarea produselor româneşti şi pentru stabilitatea locurilor de muncă în agricultură”, a mai transmis ministrul. 

 ŞTIRE INIŢIALĂ: Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unităţi de producţie moderne şi tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.

”Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional”, a afirmat premierul Ciucă.

El a mai spus că sunt necesare proiecte pe termen mediu şi lung care să ajute dezvoltarea în domeniu agriculturii şi a anunţat că împreună cu ministrul Agriculturii a convenit să stabilească un mecanism de dialogare cu fermierii şi agricultorii români.

”Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a precizat Nicolae Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.