Un director executiv al companiei de securitate cibernetică CrowdStrike va depune mărturie în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor din SUA pe 24 septembrie cu privire la actualizarea defectuoasă a software-ului companiei care a provocat o întrerupere globală a programelor IT, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Adam Meyers, vicepreşedinte senior la CrowdStrike, va depune mărturie în faţa subcomisiei pentru securitate cibernetică şi protecţie a infrastructurii interne a Camerei Reprezentanţilor.

”Având în vedere impactul semnificativ pe care l-a avut actualizarea defectuoasă a software-ului CrowdStrike asupra americanilor şi asupra sectoarelor critice ale economiei – de la aviaţie la serviciile medicale – trebuie să restabilim încrederea în IT-ul care stă la baza serviciilor de care depind americanii zilnic”, a spus reprezentantul Mark Green, care prezidează comisia de securitate internă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Comisia a trimis în iulie o scrisoare către CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, în care îi cere să depună mărturie despre întreruperea globală a funcţionării programelor informatice.

CrowdStrike nu a comentat informaţia.

Incidentul din 19 iulie a dus la anulări de zboruri la nivel mondial şi a afectat industriile din întreaga lume, inclusiv bănci, asistenţă medicală, companii media şi lanţuri hoteliere.

Întreruperea a perturbat serviciile de internet, afectând 8,5 milioane de dispozitive care funcţionează cu Microsoft Windows.

Compania Delta Air Lines, de exemplu, a promis că va lua măsuri legale după ce a declarat că întreruperea a forţat-o să anuleze 7.000 de zboruri care au afectat 1,3 milioane de pasageri în cinci zile şi a costat 500 de milioane de dolari.

CrowdStrike a respins afirmaţia Delta, că ar trebui să fie acuzată de întreruperile masive de zboruri.

La începutul săptămânii trecute, CrowdStrike şi-a redus previziunile privind veniturile şi profitul, ca urmare a actualizării software defectuoase şi a spus că mediul de afaceri va rămâne provocator timp de aproximativ un an.

CrowdStrike a dezvăluit săptămâna trecută că a primit întrebări de la autorităţile guvernamentale americane cu privire la incident.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.