Trei puncte de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova, respectiv Albiţa – Leuşeni, Sculeni – Sculeni şi Giurgiuleşti – Giurgiuleşti, vor fi modernizate cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de 10 milioane de euro, durata de implementare fiind de 36 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autoritatea de Management a Programului România-Moldova din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) din România au semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Reabilitarea şi modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe graniţa România – Moldova, respectiv birourile vamale Albiţa – Leuşeni, Sculeni – Sculeni şi Giurgiuleşti – Giurgiuleşti”.

”În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de reconstrucţie, reabilitare şi dotare a birourilor vamale din zona de graniţă româno-moldoveană de la Albiţa-Leuşeni, Sculeni-Sculeni, Giurgiuleşti-Giurgiuleşti. De asemenea, vor fi reabilitate drumurile din zona birourilor vamale şi vor fi achiziţionate echipamente IT (sisteme de supraveghere) şi alte tipuri de echipamente (sisteme de iluminat şi semnalizare etc) specifice activităţii vamale”, a transmis, luni, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Liderul proiectului este Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din România, care va implementa acest proiect în parteneriat cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţia Generală Regională a  Finanţelor Publice Galaţi.

Bugetul total al proiectului este de 10 milioane de euro, din care fonduri europene 6,4 milioane de euro. Durata proiectului este de 36 de luni.

Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate. Alocarea financiară a Uniunii este de 81 milioane de euro. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.