Thyssenkrupp a declarat sâmbătă că divizia sa de oţel trebuie restructurată pentru a finanţa nevoile de investiţii cu propriile câştiguri şi că grupul-mamă i-a oferit securitate financiară pentru următorii doi ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comentariile CEO-ului Thyssenkrupp, Miguel Lopez, au venit după ce preşedintele diviziei de oţel a spus că afacerea trebuie să acopere un deficit de finanţare de 1,3 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari).

Sigmar Gabriel, de la Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), a făcut comentariul referitor la finanţare vineri seara, după o şedinţă a consiliului de supraveghere.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Compania-mamă îşi reduce participaţia la unitatea producătoare de oţel, care suferă de o scădere a cererii şi a preţurilor produselor din oţel.

Lopez a spus că scopul eforturilor de redresare, aflate în curs, a fost acela de a permite TKSE să câştige suficienţi bani pe cont propriu pentru a-şi finanţa nevoile de investiţii şi pentru a face faţă oricărui ciclu temporar de scădere în viitor.

De asemenea, a avertizat împotriva oricăror speculaţii cu privire la o insolvenţă.

"Nevoile financiare ale Steel Europe pentru următoarele 24 de luni vor fi asigurate de Thyssenkrupp AG. Acest lucru ar trebui să pună capăt odată pentru totdeauna oricărei speculaţii. Nu a existat niciodată pericolul de insolvenţă şi nu va exista acum", a spus Lopez

Disputa vine după ce noul investitor miliardar ceh Daniel Kretinsky a încheiat săptămâna trecută achiziţia unui pachet de 20% din TKSE şi este în discuţii pentru a cumpăra alte 30%.

Kretinsky a fost la şedinţa consiliului de vineri.

Gabriel, un fost ministru federal, a mai spus vineri că un audit extern va fi efectuat acum înainte de sfârşitul anului pentru a determina nevoile de restructurare şi finanţare ale unităţii.

Lopez a adăugat sâmbătă că acest audit va servi pentru a vedea TKSE într-o lumină ”sobră şi realistă”.

Vânzarea TKSE, care este strâns legată de istoria Germaniei, a avut numeroase dificultăţi de ani de zile, mai ales pentru că afacerea are nevoie de miliarde de euro pentru a continua să investească şi a-şi recâştiga competitivitatea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.