Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) a anunţat marţi că Spencer Coca de la Mazarine Energy Romania a fost votat pentru a asigura conducerea organizaţiei pentru anul viitor.
"Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) anunţă că, în urma alegerilor anuale organizate în cadrul asociaţiei, conform cerinţelor statutare, Spencer Coca (Mazarine Energy Romania) a fost votat pentru a asigura conducerea organizaţiei pentru anul viitor. Consiliul director nou ales este format şi din: Mihaela Plotogea (NIS Petrol), care va avea de asemenea rolul de vice preşedinte al ROPEPCA, Florian Grosu (Expert Petroleum), Zach Ullah (Stratum Energy LLC Wilmington Sucursala Bucureşti) şi Phil Nicoll (Sand Hill Petroleum Romania). Mandatul lor se va încheia în noiembrie 2021", a informat asociaţia.
Spencer Coca este implicat activ în industria petrolieră românească încă din februarie 2007, când s-a alăturat OMV Petrom în calitate de director Divizia Zăcăminte şi ulterior director Inginerie Petrolieră, funcţie deţinută până în 2013. În cadrul OMV Petrom, Spencer Coca a fost responsabil şi de legătura cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Geolog şi inginer de zăcământ la bază, Spencer Coca a lucrat pentru Shell International la diverse exploatări onshore şi offshore, atât de gaze cât şi de ţiţei, în diverse ţări din Europa, Asia şi Africa.
Începând cu anul 2016, Spencer Coca a preluat funcţia de country manager pentru Mazarine Energy, deţinută de Grupul Carlyle, alături de Black Sea Oil and Gas (BSOG).
"2020 se dovedeşte a fi unul dintre cei mai provocatori ani pentru industria noastră, într-un sector prins de furtuna perfectă, la nivel global, pe care o traversăm. Mediul de afaceri este afectat în general, dar sectorul energetic resimte cu siguranţă una dintre cele mai puternice transformări ale noului deceniu. Cu toate acestea, responsabilitatea noastră să livrăm resurse indispensabile progresului şi în special rezilienţei sociale a continuat să crească. Îmi place să cred că provocările sunt parte din fibra petrolistului, aşa că încep acest mandat cu multă încredere în ce putem să construim împreună cu autorităţile Române pentru navigarea următoarei perioade. Este un moment cheie pentru dialogul cu părţile interesate şi sunt mândru că ROPEPCA continuă să fie una dintre cele mai importante voci în aceste discuţii, transmiţând punctul de vedere al industriei în ceea ce priveşte perspectiva pe termen lung a legislaţiei discutate sau adoptate”, a spus Spencer Coca.
Mandatul de preşedinte al ROPEPCA a fost preluat de la Stephen Birrell, un geolog cu peste 34 de ani de experienţă în funcţii de conducere, ce activează în România din 2005, fiind unul dintre cei mai importanţi actori implicaţi în procesul fondării ROPEPCA în 2012.
"Este momentul oportun pentru a discuta mai apăsat despre valoarea pozitivă adusă de industria noastră în întreaga economie. Propunem măsuri constructive pentru a face din România o destinaţie atractivă pentru investiţii într-un an în care nevoia pentru acestea devine mai mare decât oricând. Pentru unele măsuri ne bucurăm să sprijinim dialogul deja început. Astfel, continuăm să milităm pentru o piaţă de gaze funcţională, protecţie pentru consumatorii vulnerabili, acces real la terenuri şi un regim funcţional al datelor şi informaţiilor. Totuşi, 2021 pare că va avea nevoie de un dialog mai amplu şi noi suntem pregătiţi pentru acesta” spune Mihaela Plotogea, vice-preşedinte ROPEPCA.
De la înfiinţarea sa în 2012, Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) reuneşte cele mai active companii din industrie, titulari de acorduri petroliere.
În prezent, membrii ROPEPCA deţin cea mai mare parte a acordurilor de concesiune petrolieră pentru perimetrele de dezvoltare şi producţie onshore din România, cumulând pentru anii 2014-2018 investiţii de peste 24 miliarde lei, contribuţii la bugetul de stat de 50 miliarde lei şi crearea şi menţinerea a 14.000 de locuri de muncă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.