Snap a anunţat luni că va renunţa la aproximativ 528 de angajaţi, sau la 10% din forţa sa de muncă la nivel global, un semn că valul de disponibilizări din domeniul tehnologiei observat în 2023 ar putea persista, pe măsură ce firmele se confruntă cu incertitudine economică, transmite Reuters.
Compania, care deţine aplicaţia de mesagerie foto Snapchat, s-a străduit de mult să-şi transforme popularitatea în rândul utilizatorilor tineri într-o creştere constantă a veniturilor şi să concureze cu rivali mai mari, cum ar fi Meta Platforms, proprietarul Facebook, care a emis joi primul său dividend, după concedierea de personal de anul trecut.
Snap va raporta marţi rezultatele din trimestrul patru.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Disponibilizările nu sunt de bun augur pentru starea afacerii lui Snap. Snap încearcă probabil să obţină o oarecare bunăvoinţă cu investitorii, care i-au recompensat concurentul pentru măsurile sale de reducere a costurilor”, a declarat Jasmine Enberg, analist principal la firma de cercetare Insider Intelligence.
Acţiunile Snap au scăzut luni cu 4%, până la 16,38 dolari pe unitate.
”Pentru a ne poziţiona cel mai bine afacerea pentru a ne îndeplini cele mai înalte priorităţi şi pentru a ne asigura că avem capacitatea de a investi treptat şi a ne susţine creşterea în timp, am luat decizia dificilă de a ne restructura echipa”, a spus Snap.
Compania anticipează cheltuieli înainte de impozitare în intervalul de la 55 milioane USD până la 75 milioane USD, constând în principal în indemnizaţii şi costuri aferente, precum şi alte cheltuieli, dintre care se aşteaptă ca între 45 şi 55 milioane USD să fie cheltuieli viitoare în numerar.
Se preconizează că majoritatea acestor costuri vor fi suportate în primul trimestru al anului 2024.
Snap se alătură altor firme de tehnologie şi media, cum ar fi Amazon şi Alphabet, care au anunţat disponibilizări în ianuarie.
Pe ansamblu, aproape 32.000 de lucrători au fost eliberaţi din funcţii, de la 122 de companii de tehnologie, de la începutul anului, potrivit site-ului de urmărire Layoffs.fyi.
Sectorul tehnologic a eliminat 168.032 de locuri de muncă în 2023 şi a reprezentat cel mai mare număr de disponibilizări din industrii, potrivit unui raport al Challenger, Gray şi Christmas, de la începutul acestei luni. Acest număr include peste 10.000 de reduceri de posturi la Microsoft.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.