SIPEX, distribuitor de materiale şi finisaje pentru construcţii din România, a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 158 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 9%. Profitul net realizat în primul semestru al acestui an a fost de 3 milioane de lei, o scădere de 6,6% faţă de primul semestru din 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale şi finisaje pentru construcţii din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO (simbol bursier SPX), cu activitate de 27 de ani în acest domeniu, anunţă rezultatele financiare aferente primului semestru din 2024. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 158 milioane de lei, o creştere de aproximativ 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, susţinută de avansul vânzărilor în toate cele 3 canale de distribuţie”, anunţă compania.

 Profitul net realizat în primul semestru din 2024 a fost de 3 milioane de lei, o scădere de 6,6% faţă de primul semestru din 2023, ca urmare a creşterii cheltuielilor de exploatare, în special cele legate de achiziţionarea de mărfuri, salarii, utilităţi, precum şi a noului impozit minim pe cifra de afaceri. Raportat la primul trimestru din anul curent, profitul net a înregistrat o creştere semnificativă în trimestrul doi, pe fondul creşterii vânzărilor cu 28%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Am prioritizat consolidarea poziţiei în piaţă, am gestionat cu succes provocările, de la schimbările fiscale la deficitul de forţă de muncă, înregistrând cel mai bun semestru din punct de vedere al cifrei de afaceri din ultimii trei ani. Creşterea de 9% a afacerilor şi consolidarea în canalul B2B ne încurajează să ne urmăm obiectivele ambiţioase. Ne concentrăm pe extinderea portofoliului de produse, urmărind nevoile din piaţa construcţiilor de logistică, industrie şi infrastructură. Explorăm totodată noi oportunităţi pentru dezvoltarea afacerii şi creştere sustenabilă, având ca obiectiv atingerea unei cifre de afaceri de 100 de milioane de euro până la finalul anului 2026”, spune Irinel Gheorghe, CEO SIPEX.

Creşterea afacerilor SIPEX a fost susţinută de un management atent al stocurilor, previzionarea precisă a vânzărilor, precum şi gestionarea atentă a cheltuielilor, cu evoluţii pozitive ale vânzărilor în toate cele 3 canale de distribuţie. În structura veniturilor, vânzările înregistrate în canalul retail tradiţional au crescut cu 6%, cele realizate prin canalul B2B cu 14%, şi cele prin magazin şi online cu 29%.

Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare şi distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, prestări servicii (consultanţă tehnică) şi vânzare de produse finite colorate.

Compania are aproximativ 300 de angajaţi, deţine 12 centre logistice şi un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru şi de desfacere ale companiei sunt: Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ilfov (Pantelimon), Focşani, Piatra Neamţ, Prahova (Ariceştii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timişoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane lei de la 54 de Investitori, iar începând cu 20 martie 2023 acţiunile SIPEX au intrat în structura indicelui BETAeRO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.