Noua companie mixtă firmată recent între compania germană Rheinmetall şi Leonardo din Italia este un prim pas în consolidarea sectorului european al vehiculelor de apărare, au declarat joi directorii generali ai celor două grupuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a adăugat că acordul, anunţat miercuri, ar putea valorifica o piaţă europeană în valoare de peste 50 de miliarde de euro.

”Mă aştept ca, cu (această) cooperare doar pe partea vehiculelor, să existe o piaţă de peste 50 de miliarde de euro, o piaţă uriaşă pe care o putem cuceri”, a spus Papperger într-un mesaj înregistrat şi postat online.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a adăugat că ”Putem ajuta Europa să crească împreună, iar acesta este un prim pas mic pe partea vehiculelor pentru consolidarea la nivel european”.

Mişcarea ar putea accelera consolidarea activelor de apărare în întreaga Europă, un efort extrem de politic în care interesele naţionale divergente s-au dovedit până acum oarecum un obstacol.

Cu toate acestea, războiul Rusiei cu Ucraina a stârnit speranţe pentru eforturi mai concertate, Germania ia în considerare în prezent să facă echipă cu firma de capital privat Carlyle pentru a dobândi în comun o majoritate la divizia de submarine şi fregate a Thyssenkrupp.

Săptămâna trecută, Franţa a fost de acord să cumpere afacerea de reţele de submarine ASN de la Nokia, în cel mai recent semn al unui guvern european care doreşte să aibă un control mai strâns asupra activităţilor de apărare.

Alianţa dintre Rheinmetall şi Leonardo, care a urmat întreruperii discuţiilor dintre Leonardo şi compania franco-germană KNDS, este în conformitate cu obiectivul mai larg al celor două grupuri de a crea consorţii pan-europene pentru a dezvolta noi sisteme de luptă.

Cele două companii au declarat miercuri că acordul vizează producerea de tancuri şi alte sisteme de apărare terestră.

"Ţinta este de a crea o maşină de ultimă oră pentru viitor. O maşină care este inter-domeniu şi interoperabilă, care vorbeşte, în viitor, cu sateliţi, elicoptere şi avioane", a spus CEO-ul Leonardo, Roberto Cingolani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.