Rata de absorbţie a României a ajuns la 36%, la doar trei puncte distanţă de media UE, care este de 39%, a declarat secretarul de stat Carmen Moraru, prezentă la Bruxelles pentru o serie de reuniuni de lucru la Comisia Europeană (DG ENV) şi în Parlamentul European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Până astăzi, în România au intrat 11,04 miliarde euro bani europeni, prin Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună. Acestor sume li se adaugă alte 7,92 miliarde euro plăţi directe către fermieri”, a declarat secretarul de stat jurnaliştilor români prezenţi la Bruxelles.

Valoarea totală a liniilor de finanţare deschise a ajuns la 26,43 miliarde euro, ceea ce reprezintă 96,5% din alocarea totală a României în actuala perioadă de programare, mai spune Carmen Moraru.

”46,75 miliarde euro este valoarea proiectelor depuse pentru aceste linii de finanţare, iar 29,4 miliarde euro este valoarea totală a contractelor de finanţare semnate. Rata de absorbţie a României a ajuns la 36%, la doar 3 puncte distanţă de media UE, care este de 39%. Pentru actuala perioadă de programare (2014-2020), România a dispus de o alocare de 22,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune”, a adăugat oficialul.

În ceea ce priveşte viitoare perioada de programare (2021-2027), conform propunerii Comisiei, România ar urma să beneficieze de aproximativ 30,6 miliarde euro. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.