Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă vrea să construiască un centru de instruire sintetică, o clădire simulatoare de zbor şi spatii conexe echipată cu un simulator de zbor FFS Boeing 737 NG, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Valoarea obiectivului de investiţii ’Construire centru de instruire sintetică P+3. Clădire simulatoare de zbor şi spaţii conexe echipată cu un simulator de zbor FFS Boeing 737 NG’ este 62.972.200 lei, inclusiv TVA, echivalentul a 13.530.769 euro”, se arată în nota de fundamentare.

Investiţia se realizează din bugetul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi ar putea fi gata într-un an şi jumătate.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Autorii proiectului de act normativ estimează că statul îşi va recupera investiţia ”într-o perioadă rezonabilă de timp”.

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă derulează cursuri şi programe de pregătire, instruire şi perfecţionare, teoretice şi practice, de zbor, atât pentru piloţii particulari cât şi pentru piloţii comerciali.

În prezent, etapa de pregătire pe simulatoare de zbor de tip FFS pentru aeronave de tip Boeing şi Airbus se desfăşoară în afara ţării, ”cu costuri substanţiale pentru companiile aeriene române, întrucât nici o altă entitate din ţară nu poate pune la dispoziţia piloţilor o astfel de tehnologie”, arată documentul.

La nivelul conducerii Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă s-a luat decizia extinderii gamei de servicii de pregătire de specialitate prin achiziţionarea unor simulatoare de tip FFS.

”Din studiul de fezabilitate elaborat în acest scop au rezultat următoarele: într-o primă etapă este oportună achiziţionarea unui simulator Boeing 737 NG, având în vedere potenţialul pieţelor din regiune; investiţia într-un simulator Boeing 737 NG ar fi profitabilă, din analiza cost-beneficiu rezultând rata internă de rentabilitate de 7,93%, ceea ce demonstrează că statul român s-ar comporta ca un investitor privat prudent”, spun autorii documentului.

Ei spun că prin implementarea acestui proiec se vor obţine ”dezvoltarea activităţii de bază a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaţionale; crearea infrastructurii necesare pentru prima facilitate din România dotată cu simulatoare de zbor complete (FFS) destinată formării şi pregătirii de personal aeronautic; generarea de venituri pentru Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă”.

În plus, costurile cu pregătirea piloţilor vor fi mai scăzute pentru transportatori aerieni cu baza de operare în România, iar timpul scoaterii din producţie a personalului aeronautic navigant se va reduce.

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă are în dotare un număr de opt aeronave Cessna C172, trei aeronave Tecnam 2008JC, două aeronave Piper PA-34 Seneca V, o aeronavă Tecnam 2006, două elicoptere Eurocopter EC 120, două elicoptere Robinson R 22.

De asemenea, instituţia deţine un număr de cinci simulatoare: patru simulatoare statice de zbor şi un simulator pentru controlori aerieni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.