Martin Zmelik, director general şi preşedinte al directoratului CEZ Romania, va părăsi conducerea companiei, de la 1 august, în locul acestuia fiind numit Ondrej Safar, cel care s-a ocupat propriu zis de parcul eolian Fântânele-Cogealac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Martin Zmelik a condus aproape cinci ani operaţiunile grup CEZ în România.

”Pentru mine urmează o promovare la sediul central din Praga, Cehia. Acolo voi fi implicat în câteva proiecte strategice, de exemplu, între altele, în transferul unor soluţii smart care au fost implementate iniţial în România”, a declarat miercuri Zmelik, într-o întâlnire cu presa la Bucureşti.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ondrej Safar (foto) s-a alăturat echipei CEZ în aprilie 2004. În noiembrie 2005, lua drumul Olteniei pentru a se alătura colegilor din grupul CEZ în România.

În cadrul unui mandat de şapte ani, s-a ocupat de construcţia propriu-zisă a Parcului Eolian Fântânele-Cogealac, dar şi de managementul facilităţilor de producere a energiei regenerabile - hidro şi eoliană sau de coordonarea CEZ Vânzare. 

Inginer electrotehnist, doctor al Universităţii Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscător al pieţelor de energie din Balcani. În ultimii trei ani şi jumătate, Safar a condus Sepaş Enerji, companie turcă membră a grupului CEZ, anterior coordonând operaţiuni ale grupului in Bulgaria şi România.

Grupul ceh CEZ a realizat anul trecut în România un profit net de 421,24 milioane lei, depăşind astfel pierderile de 229,84 milioane lei din anul 2016, a anunţat miercuri grupul, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Grupul a asigurat anul trecut energie electrică pentru 3,5 milioane de români.

De asemenea, Grupul CEZ a realizat anul trecut în România un profit raportat înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) de 362,7 milioane lei, în scădere cu 22% faţă de 2016, când s-a ridicat la 466,25 milioane lei.

În 2017, turbinele din parcul eolian Fântânele - Cogealac au produs un total de 1.323 GWh, Grupul CEZ fiind cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din ţară.

Grupul CEZ are circa 1.800 de salariaţi în România şi este prezent pe piaţa românească înca din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman.

Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele opt companii: Distribuţie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.