Bursele europene au închis în scădere marţi, pe fondul monitorizării de către investitori a rezultatelor financiare ale companiilor şi a unei scăderi accentuate a preţurilor petrolului şi a acţiunilor din sectorul tehnologic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat sesiunea cu o scădere de 0,7%, majoritatea burselor importante fiind pe roşu. Indicele DAX din Germania a făcut excepţie, încheind cu o creştere uşoară de 0,06%, după ce atinsese anterior un nivel record.

Sectoarele bursiere au avut performanţe variate, acţiunile din media crescând cu 1,46%, în timp ce acţiunile din petrol şi gaze au scăzut cu 3,24%, urmând tendinţa pieţei petroliere. Acţiunile din tehnologie au înregistrat o scădere de 6,36%, conduse de pierderi de peste 15% pentru gigantul producător olandez de cipuri ASML.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În raportul financiar publicat mai devreme decât era aşteptat, ASML a anunţat că estimează vânzări nete între 30 şi 35 de miliarde de euro pentru 2025, situându-se în partea inferioară a intervalului furnizat anterior. Acţiunile ASML au încheiat ziua în scădere cu aproximativ 15,6%.

În schimb, acţiunile din telecomunicaţii au crescut cu 1,97%, fiind impulsionate de creşterea de 10,8% a acţiunilor companiei suedeze Ericsson, care a depăşit estimările pentru câştigurile din al treilea trimestru, în ciuda unei scăderi de 4% a vânzărilor faţă de anul anterior.

Compania britanică de construcţii Bellway a înregistrat o creştere a acţiunilor de 8,3% după publicarea rezultatelor anuale, în care a anunţat ”o creştere semnificativă a producţiei” pentru următorul an financiar, datorită condiţiilor de tranzacţionare îmbunătăţite.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,11%, FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,52%, în timp ce indicele francez CAC 40 a pierdut 1,05%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 0,29%, iar indicele spaniol IBEX 35 a crescut cu 0,67%.

Finalul negativ al zilei de tranzacţionare în Europa a venit pe fondul scăderilor înregistrate şi de acţiunile din SUA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.