Ryanair se aşteaptă ca numărul de pasageri al companiei în Europa Centrală şi de Est (ECE) să crească cu cel puţin 50% în următorul deceniu şi să obţină o poziţie dominanţă în ţări precum România, Bulgaria şi Ungaria, a declarat managerul companiei aeriene pentru această regiune, deoarece aceasta pare să domine pe o piaţă mai puţin dezvoltată vizată şi de Wizz Air, transmite Reuters.
Cel mai mare transportator aerian low-cost din Europa a comandat până la 300 de avioane Boeing, deoarece încearcă să profite de revenirea traficului aerian în urma pandemiei de Covid-19, iar compania consideră că există cerere pentru noi rute în Europa de Est.
”Vrem să ne concentrăm foarte mult pe această regiune. Vedem că aceasta va fi o mare parte din viitoarea noastră expansiune. Este destul de greu în acest moment să spunem despre cifrele exacte, dar sperăm că întreaga regiune va creşte cu cel puţin 50%”, a declarat pentru Reuters Alicja Wojcik-Golebiowska, directorul pentru ţările ECE şi Baltice al Ryanair, într-un interviu.
În timp ce Polonia a fost mult timp una dintre pieţele cheie ale Ryanair, Wojcik-Golebiowska a spus că compania îşi dublează acum atenţia asupra altor ţări din regiune.
"Vedem că Europa Centrală şi de Est a rămas puţin în urmă în ultimii ani. Aşa că vrem să recuperăm în această regiune, pentru a ajunge din urmă pieţele noastre cele mai dezvoltate, cum ar fi Spania, Italia sau Polonia", a spus ea.
Compania aeriană maghiară cu buget redus Wizz Air va fi principalul său concurent, deoarece oferă tarife ieftine similare, precum şi conexiuni către Orientul Mijlociu.
Întrebată cum plănuieşte transportatorul irlandez să concureze, Wojcik-Golebiowska a spus că va folosi ”cele mai bune tarife, cea mai bună punctualitate şi, de asemenea, să se asigure că nu avem întârzieri şi anulări”.
Ea a spus că Ryanair urmăreşte şi o poziţie dominantă în ţări precum România, Bulgaria şi Ungaria.
”Plănuim să facem acest lucru oferind mai multe rute şi tarife mai bune şi mai multe opţiuni de călătorie pentru pasagerii noştri”, a spus ea.
Companiile aeriene din Europa au raportat rezervări robuste de vară, în ciuda inflaţiei ridicate şi a perspectivelor economice incerte, iar Wojcik-Golebiowska a spus că Ryanair este încrezătoare că va evita grevele care au contribuit la întreruperea călătoriilor în 2022.
”În prezent, nu ne aşteptăm să avem dispute cu sindicatele şi cu actualii noştri angajaţi”, a spus ea.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.