Producătorul de gaze deţinut de stat, Romgaz, a anunţat joi că şi-a îndeplinit obligaţia de stocare gaze naturale şi că are înmagazinate 633,83 milioane metri cubi gaze naturale, depăşind obligaţia de stocare conform ordinului ANRM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Romgaz şi-a îndeplinit obligaţia de stocare gaze conform ordinului ANRE, depăşind cantitatea la care era obligată să stocheze. Compania îşi reafirmă angajamentul pentru a respecta toate reglementările în vigoare şi subliniază că orice informaţie nereală vehiculată în presă poate alimenta o criza nereală în piaţa gazelor în apropierea sezonului rece referitor la aprovizionarea cu cantităţile de gaze naturale necesare”, arată Romgaz, într-un comunicat.

La ora actuală, Romgaz are înmagazinate 633,83 milioane metri cubi şi avea obligaţia să înmagazineze peste 300 milioane metri cubi, iar capacitatea totală de stoc este de 1,93 miliarde metri cubi, depăşind stocul minim obligatoriu care era de 1,78 miliarde metri cubi, pentru toţi operatorii din piaţă, arată datele companiei.

”În total, incluzând depozitul Depomureş, la ora actuala România are înmagazinată o cantitate de gaze de 2,18 miliarde metri cubi”, mai arată compania.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Din 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Romgaz a realizat în primul semestru al acestui an un profit net de 868 milioane lei (190 milioane euro), cu 41,1% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri a producătorului de gaze Romgaz a crescut în primul semestru din acest an cu 29,3%, la 2,39 miliarde lei,  în condiţiile în care producţia de gaze naturale a urcat cu 16,5%, la 2,559 miliarde metri cubi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.