România avea, la începutul acestui an, 22,223 milioane de locuitori înregistraţi oficial după domiciliu, în scădere cu circa 19.000 comparativ cu începutul anului 2016, iar îmbătrânirea populaţiei a accelerat semnificativ, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
La 1 ianuarie 2016, numărul de persoane înregistrate cu domiciliul în România era de 22,242 milioane, în scădere de la 22,279 milioane la începutul lui 2015.
Datele oficiale arată că 56,3% din populaţie locuieşte la oraşe, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Totuşi, datele sunt diferite de cele obţinute în urma recensământului din 2011, care indicau faptul că România are o populaţie reală mult mai mică, de circa 20 de milioane de locuitori.
Diferenţa provine din nedeclararea schimbărilor de domiciliu de către românii care pleacă în alte state şi care rămân înregistraţi în continuare în registrele româneşti, spun statisticienii.
Emigraţia şi natalitatea scăzută înrăutăţesc în continuare situaţia demografică a României.
"Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populaţia vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu 269.000 persoane populaţia tânără de 0-14 ani", se precizează în comunicatul INS.
La începutul acestui an, 3,55 milioane de români aveau vârsta peste 65 de ani, în timp ce numărul de copii cu vârsta de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul îngrijorător de către demografi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...