Bursele de valori se îndreaptă spre o nouă săptămână agitată, în timp ce investitorii urmăresc situaţia din Ucraina şi continuă să îşi ajusteze portofoliile înaintea creşterii ratelor dobânzii de către Rezerva Federală a Statelor Unite, transmite CNBC.
Acţiunile au fluctuat între creştere şi scădere în ultima săptămână, Dow Jones Industrial Average înregistrând joi cea mai proastă zi a anului.
Cei trei indici major din SUA au scăzut pe ansamblul săptămânii, indicele Dow cu 1,9%, Nasdaq cu 1,7% şi S&P 500 cu 1,6%.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Energia, serviciile de comunicaţii şi finanţele au fost sectoarele cu cele mai proaste performanţe în această săptămână.
Companii între care Macy's şi Home Depot. Îşi vor publica rezultatele trimestriale săptămâna viitoare, urmând ca autorităţile să publice o serie de rapoarte economice, inclusiv date privind bunurile de folosinţă îndelungată, cheltuielile de consum şi inflaţia.
”Poate că cea mai mare problemă [pentru piaţă] săptămâna viitoare este tehnică”, a spus Jim Paulsen, strateg şef de investiţii la The Leuthold Group.
Piaţa a continuat să fluctueze odată cu evoluţiile din jurul ameninţării Rusiei de a invada Ucraina şi a desfăşurării de forţe ruseşti de-a lungul graniţei cu Ucraina.
”Problema cu Rusia, care este jocul final? S-ar putea să continue pentru totdeauna... Când te uiţi în viitor, lucrul care va schimba acest lucru este dacă vor intra sau va avea loc o retragere totală şi ce va aduce o retragere”, a spus Paulsen.
El a spus că acţiunile păreau pregătite să revină pe creştere înainte ca ameninţarea Rusiei împotriva Ucrainei să înceapă să influenţeze piaţa.
În urmă cu aproximativ două săptămâni, S&P 500 a încercat să revină la 4.600 de puncte, după ce a atins un minim de 4.222 de puncte pe 24 ianuarie.
”Se întâmpla asta în ciuda tuturor lucrurilor legate de Fed şi a inflaţiei. Piaţa a fost în regulă. Rusia a doborât totul”, a spus Paulsen.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.