Compania Reţele Electrice Banat a lansat licitaţia pentru achiziţie lucrărilor pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din judeţul Caraş-Severin. Valoarea totală licitată este de aproximativ 70 milioane lei, în timp ce valoarea proiectului se ridică la 74 milioane de lei, dintre care 57,7 milioane de lei vor fi asiguraţi prin Fondul pentru Modernizare.
”Compania Reţele Electrice Banat a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziţii publice, o procedură de achiziţie de lucrări pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din judeţul Caraş-Severin. Valoarea totală licitată este de aproximativ 70 milioane lei, în timp ce valoarea proiectului se ridică la 74 milioane de lei, dintre care 57,7 milioane de lei vor fi asiguraţi prin Fondul pentru Modernizare, un fond special destinat îmbunătăţirii infrastructurii energetice şi susţinerii tranziţiei către un sistem de distribuţie mai eficient şi sustenabil”, anunţă compania.
Lucrările se vor desfăşura în localităţile Berzovia, Bocşa, Duleu, Remetea Poganici şi Valea Mare, beneficiind de sprijinul autorităţilor locale şi având un impact pozitiv asupra consumatorilor din aceste zone.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Investiţiile în modernizarea reţelelor electrice sunt esenţiale pentru a oferi consumatorilor siguranţa că alimentarea cu energie electrică va fi neîntreruptă, indiferent de condiţiile meteo extreme. Pentru noi, operatorii de distribuţie, asta înseamnă soluţii tehnice complexe – de la trecerea infrastructurii în subteran până la digitalizarea completă a reţelei, astfel încât avariile să fie detectate şi rezolvate automat. Aceste modernizări nu doar că sporesc rezilienţa reţelei, dar contribuie şi la o integrare mai sustenabilă cu mediul înconjurător şi comunitatea locală" a declarat Mihai Vangu, director Reţele Electrice Banat.
Acest proiect de modernizare va contribui la o infrastructură electrică mai sigură şi mai eficientă, îmbunătăţind calitatea serviciului de alimentare cu energie electrică şi reducând riscurile de accidente. În plus, investiţiile în reţelele subterane şi modernizarea posturilor de transformare vor facilita o mai bună gestionare a consumului energetic şi vor contribui la reducerea consumului individual şi a pierderilor din reţea.
În localitatea Berzovia, proiectul prevede modernizarea a 59,6 km de linii aeriene de 20 kV si 6,2 km de linii aeriene de joasa tensiune, o parte semnificativă a acestora urmând a fi trecute în subteran pentru o mai mare siguranţă şi fiabilitate. De asemenea, 21 de posturi de transformare vor fi modernizate, facilitând astfel implementarea unui sistem modern de telecontrol şi automatizare a reţelei.
În localităţile Duleu, Remetea Poganici, Valea Mare şi Bocşa, lucrările de modernizare vor include şi reţeaua de joasă tensiune, îmbunătăţind calitatea alimentării cu energie electrică pentru 4.700 de clienţi. Aceste intervenţii vor asigura o distribuţie mai fiabilă, reducerea pierderilor din reţea şi contribuţia la scăderea amprentei de carbon locale.
Termenul de depunere a ofertelor este 22 octombrie 2024, durata contractului fiind de 42 luni.
mpaniile Reţele Electrice operează reţele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Reţelele electrice operate de către cele trei companii Reţele Electrice numără 289 de staţii de transformare şi peste 25.000 de posturi de transformare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.