Companiile din sectorul bancar, din industria de petrol şi gaze, din retail şi dezvoltatorii de clădiri comerciale de tip mall şi de birouri sunt principalii investitori din România în tehnologii IoT, acestea investind de la câteva mii de euro şi până la peste un milion de euro în integrarea infrastructurilor complexe de sisteme de securitate, potrivit unui comunicat publicat miercuri de integratorul de tehnologie Global Technical Group.
”Costurile de implementare diferă în funcţie de mărimea organizaţiilor, de nevoile specifice ale acestora şi de funcţionalităţile recomandate. Costurile asociate implementării pot fi, în funcţie de preferinţele companiilor, fie sub formă de abonament lunar, fie sub formă de investiţie unică, situaţie în care acestea pot fi recuperate în mai puţin de un an”, se arată în comunicat.
După o perioadă progresivă de investiţii şi de creştere a infrastructurilor la nivel naţional, a apărut, automat, şi nevoia de gestionare, urmărire şi optimizare a acestora, de o manieră centralizată şi cu ajutorul soluţiilor IoT, consideră directorul general şi fondatorul Global Technical Group, Fadi Rida.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”În acest context, am dezvoltat platforma IoT Smart CAVI, capabilă să integreze infrastructuri complexe de sisteme de securitate, sisteme de «life safety», sisteme BMS de management al clădirilor, infrastructură IT sau sisteme GPS, pentru un număr considerabil de locaţii”, a spus Fadi Rida.
Smart CAVI este o platformă IoT deschisă, care oferă posibilitatea integrării parcurilor de echipamente existente, o soluţie scalabilă, ce poate funcţiona pe orice tip de infrastructură, cum ar fi SaaS, Cloud sau în cadrul unei infrastructuri proprii de servere virtuale sau fizice, potrivit companiei.
Platforma IoT Smart CAVI preia feed-urile şi semnalele provenite de la echipamente şi dispozitive ale diferiţilor furnizori, le filtrează şi apoi transmite rezultatul unor centre de date operaţionale, de management, dar şi financiare, pentru a oferi o vedere de ansamblu asupra întregului proces legat de infrastructura de securitate, potrivit companiei.
Mai mult, implementarea platformei IoT Smart CAVI poate scade costurile operaţionale asociate securităţii cu până la 40%, iar reducerea costurilor are loc în urma integrărilor sistemelor de securitate, potrivit companiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.