Electroplast, producător de cabluri electrice din România, anunţă că implementează un proiect de investiţii de peste 9 milioane de euro, destinat modernizării tehnologice a fabricii şi prin extinderea prezenţei sale în proiecte de infrastructură feroviară de amploare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Electroplast, unul dintre principalii producători de cabluri electrice din România, marchează o nouă etapă de dezvoltare prin implementarea unui proiect de investiţii de peste 9 milioane de euro, destinat modernizării tehnologice a fabricii şi prin extinderea prezenţei sale în proiecte de infrastructură feroviară de amploare. Prin investiţiile actuale şi parteneriatele strategice, compania continuă să îşi consolideze poziţia în producţia de cabluri electrice performante, sprijinind atât tranziţia energetică, cât şi modernizarea infrastructurii naţionale de transport”, anunţă compania.

Piaţa cablurilor electrice din România este estimată la aproximativ 8 miliarde de lei.

Compania, cu o expertiză de piaţă de peste 30 de ani, a intrat, în primul semestru al anului 2023, în portofoliul holdingului de materiale de construcţii ROCA Industry, listat pe piaţa principală BVB. Rezultatele financiare din S1 2024 arată că Electroplast a atins o cifră de afaceri de 80 milioane lei, în creştere cu aproximativ 3% faţă de perioada similară din 2023. EBITDA a crescut cu 56% faţă de nivelul anului anterior, la 4,7 milioane lei, pe fondul echilibrării mixului de clienţi şi de produse vândute, odată cu deblocarea proiectelor de infrastructură feroviară, finanţate prin PNRR. În plus, digitalizarea producţiei şi măsurile de eficientizare operatională au condus la un proces de producţie mai eficient energetic, creşterea productivităţii şi în final la scăderea costurilor de operare.

„Investiţiile în tehnologie avansată şi implicarea noastră în proiecte de infrastructură feroviară sunt paşi strategici care ne asigură creşterea capacităţii de producţie şi eficienţei energetice, precum şi poziţionarea Electroplast ca un actor cheie în proiecte care dau direcţia viitorului sustenabil şi performant. Suntem mândri că putem contribui, prin expertiza acumulată în cei peste 30 de ani de activitate, la modernizarea industriei şi a infrastructurii naţionale,” a declarat Dan Burian CEO Electroplast.

Proiectul de investiţii, în valoare totală de peste 9 milioane de euro, vizează modernizarea operaţioanală a fabricii Electroplast şi include achiziţia de echipamente tehnologice avansate, extinderea suprafeţei halelor de producţie şi implementarea unor soluţii inovatoare de eficienţă energetică. În cadrul proiectului, compania a semnat un contract cu Ministerul Energiei pentru achiziţia a două echipamente de ultimă generaţie, în valoare totală de 10,9 milioane lei, dintre care 4,6 milioane lei reprezintă finanţarea ministerială.

Proiectul de investitii va conduce la triplarea capacitatii de producţie a Electroplast şi va asigura o calitate superioară a produselor, oferind cabluri electrice durabile, care vor contribui la creşterea eficienţei energetice şi la reducerea amprentei de carbon.

”Aceste iniţiative sunt în concordanţă cu tendinţele globale, care indică o creştere de 50% a consumului de energie până în 2040, necesităţi care cer soluţii tehnologice sustenabile şi eficiente. De asemenea, până în 2030, liniile de joasă tensiune ale reţelei de distribuţie din Europa vor depăşi 40 de ani de funcţionare, apropiindu-se de sfârşitul duratei de utilizare şi necesitând înlocuire”, precizează compania.

Electroplast îşi consolidează poziţia pe piaţa infrastructurii feroviare prin furnizarea de cabluri pentru proiecte majore de modernizare şi electrificare a reţelei naţionale. Proiectele includ modernizarea liniei feroviare dintre Caransebeş - Timişoara – Arad, Cluj Napoca - Episcopia Bihor, Craiova – Caransebes şi Apata – Caţa, în cadrul Lotului ACC4.

”Aceste proiecte reflectă angajamentul Electroplast de a sprijini modernizarea reţelelor de transport feroviar din România şi de a contribui la dezvoltarea unor soluţii durabile pentru infrastructura naţională”, mai arată compania.

ROCA Industry este primul holding industrial de materiale de construcţii din România listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul ROC1. ROCA Industry deţine direct şi indirect un număr de 8 jucători cu prezenţă semnificativă pe piaţa construcţiilor: Electroplast, unul dintre principalii producători de cabluri electrice din România, şi companiile BICO Industries, Evolor, ECO Euro Doors, Workshop Doors, DIAL, precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.