Serviciile de tranzacţionare online, precum cele ale firmelor de brokeraj Charles Schwab şi Fidelity Investments, s-au confruntat luni cu întreruperi, frustrând investitorii care doresc să tranzacţioneze într-o zi în care mulţi dintre ei au renunţat la activele riscante, de la acţiuni la criptomonede, din cauza temerilor legate de producerea unei recesiuni în SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Unii utilizatori întâmpinau probleme cu conectarea la conturile lor, au confirmat aplicaţiile de tranzacţionare, fără a detalia.

Principalii indici de pe Wall Street s-au prăbuşit luni, pe măsură ce datele economice slabe, veniturile slabe din al doilea trimestru ale companiilor specializate în tehnologie şi tensiunile geopolitice au reînviat îngrijorările cu privire la o recesiune şi au diminuat speranţele pentru o aterizare uşoară a economiei americane.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Crizele de volatilitate extremă a pieţei pot declanşa uneori astfel de probleme tehnice, care ridică şi întrebări cu privire la capacitatea platformelor de brokeraj de a gestiona volume mari.

Fidelity a spus mai târziu că a rezolvat problema. Schwab a căzut pentru mai mult de 3.400 de utilizatori, în timp ce rapoartele de întrerupere privind Fidelity au atins un vârf la peste 3.500, conform site-ului de urmărire a întreruperilor Downdetector.com.

Vanguard a înregistrat, de asemenea, aproape 2.500 de rapoarte de întrerupere, a arătat site-ul web.

Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Downdetector urmăreşte întreruperile prin colectarea rapoartelor de stare din mai multe surse, inclusiv de la utilizatori.

La începutul zilei, Robinhood Markets, platforma preferată de mai mulţi investitori de retail, a declarat că a reluat tranzacţionarea peste noapte, după o pauză. Compania permite utilizatorilor să tranzacţioneze anumite acţiuni şi fonduri tranzacţionate la bursă 24 de ore.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.