Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 1%, până la un minim al ultimelor trei săptămâni, după ce Rezerva Federală a SUA a menţinut ratele dobânzilor constante, conform aşteptărilor, dar a menţionat că trebuie să ţină uşa deschisă pentru posibile creşteri viitoare ale dobânzilor, din cauza economiei puternice a SUA care amplifică inflaţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Creşterile dobânzilor pentru a combate inflaţia pot încetini creşterea economică şi pot reduce cererea de petrol.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 39 de cenţi, sau cu 0,5%, până la 84,63 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 66 de cenţi, sau cu 0,8%, la 80,36 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a atins cel mai redus nivel din 6 octombrie, iar WTI cel mai scăzut nivel din 28 august.

La începutul zilei, ambele valori de referinţă ale petrolului au crescut cu peste 2 dolari pe baril din cauza preocupărilor legate de Orientul Mijlociu.

Fed, care a început să majoreze ratele dobânzilor în martie 2022, a menţinut ratele dobânzilor stabile, dar a lăsat uşa deschisă unei creşteri suplimentare a costurilor îndatorării din cauza unei economii puternice din SUA.

În Europa, inflaţia din zona euro a fost din octombrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, a arătat o estimare flash a Eurostat, stimulând opinia că Banca Centrală Europeană este puţin probabil să majoreze ratele dobânzilor în curând.

Banca Angliei urmează să se întâlnească joi.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, activitatea fabricilor s-a contractat în mod neaşteptat în octombrie, a arătat un sondaj privat, adăugându-se la cifrele oficiale defavorabile publicate cu o zi înainte.

În SUA, Energy Information Administration (EIA) a declarat că firmele energetice au adăugat 0,7 milioane de barili de ţiţei în stocuri, în săptămâna încheiată pe 24 octombrie, ceea ce este o cantitate mai mică decât estimarea analiştilor de 1,3 milioane de barili într-un sondaj Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.