Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 2%, din cauza îngrijorării provocate de restricţiile legate de Covid-19 din China, care au avut un impact mai mare decât sprijinul statelor Uniunii Europene pentru un posibil embargo asupra petrolului rusesc, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Beijingul, care raportează zilnic zeci de cazuri noi de Covid-19, testează în masă locuitorii pentru a evita o izolare similară cu cea impusă în Shanghai în ultima lună.

Restaurantele capitalei au fost închise, ca şi unele blocuri de apartamente.

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 2,04 dolari sau cu 1,9%, la 105,54 dolari pe baril, la ora 17:18 GMT (20:18 ora României).

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 2,06 dolari, sau cu 2%, la 103,11 dolari pe baril.

”Există îngrijorări reale cu privire la faptul dacă cererea chineză, care este un factor uriaş în cererea globală, va rămâne puternică în 2022”, a declarat Gary Cunningham, director la Tradition Energy.

Totuşi, preţul petrolulului rămâne ridicat, după ce invadarea Ucrainei de către Moscova a exacerbat îngrijorările privind aprovizionarea.

Preţul petrolului Brent a ajuns la 139 de dolari în martie, cel mai ridicat nivel din 2008.

Uniunea Europeană lucrează la a şasea rundă de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina, ceea ce susţine preţul petrolului.

Oficiali ai UEau declarat că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să precizeze sancţiunile propuse miercuri şi că acestea vor include o interdicţie a importurilor de petrol rusesc, care să fie pusă în aplicare până la sfârşitul acestui an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.