Preţul bitcoin a urcat vineri la un nou record, depăşind pentru prima oară 70.000 de dolari pe unitate, dar s-a retras ulterior cu mai mult de 1%, la 66.943,70 dolari pe unitate, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Criptomoneda s-a retras ulterior cu mai mult de 1%, la 66.943,70 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

În timpul şedinţei de tranzacţionare bitcoin a crescut până la 70.170,00 de dolari pe unitate, depăşind recordul anterior stabilit marţi.

Ascensiunea de vineri a bitcoin a început în perioada în care s-a deschis bursa de valori din SUA.

Odată cu introducerea fondurilor tranzacţionate la bursă de bitcoin la vedere în SUA, mişcările mari ale criptomonedei tind să aibă loc în timpul orelor tradiţionale de tranzacţionare cu acţiuni.

Este posibil ca avansul timpuriu să fi fost determinat parţial de investitorii care au analizat raportul privind locurile de muncă din SUA din februarie, aceştia sperând că o rată a şomajului mai mare şi o creştere a ocupării forţei de muncă mai redusă decât cea raportată iniţial în decembrie şi ianuarie vor deschide calea pentru ca Rezerva Federală să înceapă să reducă ratele dobânzilor mai târziu în acest an.

Cu toate acestea, tranzacţiile cu criptomonede au fost deosebit de volatile în această săptămână.

După ce bitcoin a atins marţi un nou record, pentru prima dată în mai bine de doi ani, a scăzut rapid cu până la 10%, trăgând în jos şi alte criptomonede şi acţiuni ale unor companii din sectorul cripto, apoi recuperând o mare parte din aceste pierderi a doua zi.

Indicele de volatilitate istorică a bitcoin este la cel mai înalt nivel din aproape un an, potrivit TradingView.

”Vânzarea puternică a bitcoin de marţi a fost sănătoasă, necesară şi un preludiu pentru câştiguri suplimentare. Volatilitatea defineşte pieţele bull pentru bitcoin şi 2024 va fi presărat cu scăderi bruşte şi sfâşietoare de 10%-20%”, a spus Antoni Trenchev, cofondator al platformei de criptomonede Nexo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.