Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sorin Dimitriu, a demisionat din funcţie, invocând protejarea imaginii instituţiei. Sorin Dimitriu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani şi o lună închisoare cu executare, fiind acuzat de fraude cu fonduri europene, decizia nefiind însă definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Prin acest gest doresc să protejez imaginea Camerei Bucureşti de atacurile îndreptate împotriva mea personal, ca urmare a dosarelor de cercetare aflate pe rolul instanţelor. Întreaga mea activitate la conducerea acestei instituţii a vizat exclusiv afirmarea acesteia drept un interlocutor credibil în relaţiile cu mediul de afaceri, partenerii externi şi autorităţi. Îmi doresc ca această organizaţie să continue proiectele iniţiate pentru promovarea intereselor mediului de afaceri şi susţinerea parteneriatelor economice”, se arată în scrisoarea de demisie depusă de Sorin Dimitriu, la secretariatul Colegiului de Conducere al CCIB.

În luna ianuarie, Sorin-Petre Dimitriu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani şi o lună închisoare cu executare, fiind acuzat de fraude cu fonduri europene, decizia nefiind definitivă.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, Sorin Dimitriu a fost condamnat la doi ani pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la alţi doi ani şi trei luni pentru abuz în serviciu în formă continuată şi la doi ani şi opt luni pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Pedepsele au fost contopite şi la pedeapsa de doi ani şi opt luni închisoare s-au adăugat încă un an şi cinci luni închisoare.

Tot atunci, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 70.000 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Legat de decizia Tribunalui Bucureşti, CIIB preciza în ianuarie că hotărârea judecătorească nu este definivă şi poate fi atacată cu apel.

"Decizia s-a luat fără ca judecătorul să ţină cont de faptul că experta contabilă desemnată de DNA şi-a schimbat total declaraţia la ultimele două termene ale procesului. Noile declaraţii făcute de experta DNA dezincriminează practic persoanele vizate de această decizie a Tribunalului. Cu toate acestea, instanţa a respins cererea de încuviinţare a unei noi expertize contabile. Sunt mai multe aspecte strecurate în dosar, inclusiv interceptari ilegale ale SRI pe care instanţa nu le-a înlăturat, deşi s-a solicitat acest lucru de către părti, situaţie in care s-a ajuns la o falsa incriminare”, arăta CCIB în ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.