Planul de relansare a economiei pe care Guvernul îl va prezenta miercuri, prevede un buget de 8 miliarde de lei pentru 750 de proiecte de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, un miliard de euro pentru extinderea şi înfiinţarea de noi reţele inteligente de gaze naturale, reabilitarea a 20.000 de km de drumuri locale, reabilitarea termică a 45.000 de clădiri, consolidarea a 300 de imobile cu risc seismic ridicat, construirea d elocuinţe pentru specialişti şi 2 miliarde de lei pentru reabilitarea monumentelor istorice.
Planul de relansare a economiei prevede, la capitolul ”Investiţii în dezvoltarea locală”:
•Extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare - pentru perioada 2021-2027 se alocă un buget de cca. 8 miliarde de lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare pentru finanţarea a 750 de proiecte, dintre care 600 în mediul rural şi 150 în mediul urban;
•Alte investiţii pentru 500 de microstaţii de tratare, fose septice şi sisteme alimentare cu apă, cu o valoare de 250 milioane lei.
•Extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale: Guvernul va aloca 1 miliard de euro în cadrul multianual 2021-2027, dintr-un un buget total estimat la 9,6 miliarde lei pentru extinderea şi înfiinţarea de noi reţele inteligente de gaze naturale în scopul racordării a 70% dintre locuinţele din România.
•Modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene şi locale - în perioada 2021-2027 Guvernul îşi propune să reabiliteze şi să modernizeze cca. 20.000 km de drumuri locale, cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde lei şi 7.000 de km de drumuri judeţene, pentru care se vor aloca 12 de miliarde lei.
•Strategie de renovare, termoficare şi reabilitare energetică a clădirilor şi de reabilitare a clădirilor cu risc seismic - reabilitarea termică a 45.000 de clădiri, cu o valoare estimată de 8 miliarde de lei, consolidarea la nivel naţional a 300 de imobile cu risc seismic ridicat, cu o valoare estimată de 1 miliard de lei;
•Modernizarea infrastructurii de termoficare în 15 unităţi administrativ teritoriale, cu o valoare totală de 650 milioane de lei.
•Locuinţe pentru specialişti în sănătate, învăţământ şi alte categorii socio-profesionale
•10.000 de unităţi locative pentru specialişti (2 miliarde de lei) şi 5.000 unităţi locative pentru tineri, destinate închirierii (1 miliard de lei).
•Reabilitare monumente istorice, patrimoniu cultural şi sedii administrative – 2 miliarde lei
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.