Apple şi Amazon sunt singurii producători de tablete care au reuşit să crească anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tabletele, care ar fi trebuit, în viziunea unora, să ia de mult locul PC-urilor, s-au vândut mai slab în 2019 decât în 2018. Ironic, piaţa PC-urilor a crescut anul trecut.

Un studiu IDC arată că au fost livrate 144.1 milioane tablete în 2019, cu 1,5% mai puţin decât în urmă cu un an.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Cu 49,9 milioane de unităţi livrate în tot anul trecut, Apple şi-a mărit distanţa în topul producătorilor de tablete şi a crescut cu 15,2% faţă de 2018. Cota de piaţă a Apple în 2019 a ajuns la 34.6%, aproape de trei ori mai mare decât a companiei de pe locul 2.

Locul 2 este în continuare ocupat de Samsung, care a vândut 21.7 milioane unităţi în 2019. Cota de piaţă a coreenilor a ajuns la 15.1%, în scădere cu 7,2% faţă de anul anterior.

Huawei, locul 3, a livrat 14.1 milioane tablete şi are o cotă de 9.8%, cu 3,5% mai puţin decât în 2018.

Amazon ocupă locul 4 şi este, în afară de Apple, singura companie care şi-a crescut vânzările de tablete. 13 milioane de unităţi a livrat Amazon în 2019, crescând cu 9.9% faţă de 2018.

Analiza IDC nu oferă explicaţii clare privind scăderea pieţei, însă se poate da cu uşurinţă vina pe Google. Compania americană nu mai acordă importanţă tabletelor: nici nu mai vrea să producă tablete, nici nu mai pare interesată să îmbunătăţească suportul software pentru acestea.

Aşa se face că, din top 5, au scăzut toţi producătorii care se bazează pe Google şi al lor Android pentru a vinde tablete.

Apple şi Amazon, conform IDC, au vândut cel mai bine tabletele ieftine. Noul iPad de 10,2 inch a reprezentat 65% din toate tabletele vândute de Apple. Amazon, pe de altă parte, şi-a crescut vânzările de tabletele Fire prin reducerile făcute de Black Friday.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.