Compania de telefonie mobilă Orange România a înregistrat o creştere a afacerilor cu 4,6%, în primul trimestru, până la 246,2 milioane de euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, avans susţinut de serviciile mobile, vânzările de dispozitive mobile şi de evoluţia serviciilor convergente, a anunţat compania joi.
La finalul primului trimestru, Orange România oferea servicii mobile şi fixe pentru 10,065 milioane clienţi, menţinând tendinţa de creştere a numărului de abonaţi, în timp ce traficul 4G a crescut de patru ori în primele trei luni, faţă de ianuarie-martie 2016.
”În primul trimestru al anului, ofertele dedicate au încurajat clienţii să aleagă abonamente cu resurse bogate de internet 4G şi posibilitatea de a achiziţiona telefoane în rate, cu plata la factură. Nevoia în creştere de conectare la internet a fost reconfirmată de traficul mobil ce s-a dublat în această perioadă, precum şi de traficul 4G care a crescut de patru ori în Q1 2017 vs Q1 2016”, se arată în comunicat.
Astfel, la 31 martie 2017, 2,4 milioane de clienţi utilizau serviciile Orange 4G, dublu faţă de primul trimestru din 2016. Evoluţia a fost susţinută de vânzările în creştere de smartphone-uri şi de dispozitive conectate la smartphone - smartwatch-uri, brăţări fitness, roboţi, ochelari VR, Apple Airpods şi căşti cu asistent personal. Totodată, în şapte luni de la lansare, serviciile fixe Orange Home puteau fi accesate în peste 160 de oraşe.
”Serviciul de televiziune prin cablu şi satelit, Orange Home TV, număra la finalul primelor trei luni din an 342.000 clienţi, în creştere cu 16,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Serviciile fixe în bandă largă aveau la finalul Q1 2017 112.000 abonaţi. Dintre aceştia, numărul utilizatorilor de servicii Orange Home Net prin fibră optică aproape s-a dublat faţă de trimestrul anterior, depăşind 12.000”, se arată în comunicat.
Numărul de descărcări şi actualizări ale aplicaţiei Orange TV Go a atins 2,2 milioane la finalul primului trimestru din 2017, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul mediu lunar de utilizatori activi ai aplicaţiei în ianuarie-martie 2017 a crescut cu peste 75% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, ca umare a creşterii conţinutului disponibil şi a actualizării aplicaţiei, potrivit feedback-ului utilizatorilor. Totodată, tranzacţiile prin intermediul telefonului mobil au fost din ce în ce mai atractive pentru clienţii Orange.
”Astfel, în urma lansării din luna noiembrie 2016 a serviciului de transfer de bani şi plăţi cu telefonul, 41.000 de clienţi au ales Orange Money până la 31 martie 2017, pentru a transfera bani, a achita facturi şi a efectua reîncărcări PrePay”, se arată în comunicat.
La nivelul întreguşui grup Orange, vânzările au crescut, la nivel global, cu 0,8% în primul trimestru, până la 10,07 miliarde euro, în contextul unei cereri mai puternice în Europa şi al avansului serviciilor fixe.
Principalii competitori ai Orange pe piaţa din România sunt Vodafone, Telekom şi Digi Mobil.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...