Orange România anunţă extinderea reţelei 5G/5G+ în Botoşani, care devine oraşul cu numărul 40, în care cea mai rapidă reţea din România devine disponibilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La Orange, vara continuă cu extinderea reţelei 5G/5G+ în noi oraşe, Botoşani devenind oraşul cu numărul 40, în care cea mai rapidă reţea din România devine disponibilă. Începând de astăzi, locuitorii, autorităţile publice şi companiile din Botoşani vor avea acces la vitezele ultrarapide de până la 1,5 Gbps, ale reţelei 5G+, dar şi la cele mai bune servicii şi tehnologii furnizate de Orange”, anunţă compania.

Oraşul Botoşani completează harta zonelor cu acoperire 5G/5G+reţeaua Orange 5G devenind disponibilă în 40 de oraşe de pe întreg teritoriul ţării, precum: Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Miercurea Ciuc, Piteşti, Sibiu, Suceava, Oradea, Timişoara şi Târgu Mureş, localităţi din judeţul Ilfov, staţiuni montane şi estivale. De asemenea, numărul oraşelor cu 100% acoperire 5G a crescut constant, acestea fiind Arad, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Miercurea-Ciuc, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Potrivit companiei, planurile Orange de extindere a reţelelor mobile 5G/5G+ vin în contextul creşterii constante a nevoii utilizatorilor de a avea acces la internet de mare viteză, trend evidenţiat şi în raportul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)  despre “Piaţa serviciilor de comunicaţii electronice din România”. Astfel, consumul mediu lunar de internet mobil la nivel naţional, per utilizator/lună, a fost în semestrul 2 din 2023, de 11,8GB, în creştere cu 22% faţă de primul semestru al aceluiaşi an. În acelaşi timp, numărul conexiunilor active la internet pe tehnologia 5G a înregistrat la finalul anului 2023 o creştere semnificativă de 217%, comparativ cu finalul anului 2022.

”De aceea, Orange va continua extinderea reţelei 5G/5G+ în noi oraşe, pentru a facilita accesul unui număr tot mai mare de clienţi la cele mai bune viteze de conectivitate şi la tehnologia 5G”, mai arată compania.

Compania precizează că traficul de date 5G/5G+ a crescut cu 162% în trimestrul 2 din 2024 comparativ cu trimestrul 2 din 2023. În perioada 20 iunie – 31 august, abonaţii Orange şi YOXO, indiferent de pachetele de servicii pe care le utilizează, cât şi clienţii PrePay pot experimenta gratuit performanţele reţelei 5G/5G+, dacă se află în aria de acoperire a reţelei.

Acest beneficiu este completat de discounturi de 50% oferite celor care aleg să se porteze sau să migreze de la PrePay la abonament. În funcţie de abonamentul ales, aceştia beneficiază de internet nelimitat şi preţuri începând de la 5,5 euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.